Razendsnel zonder iTunes toch muziek op je telefoon

Door: tessa-vermeulen | 20 mei 2012 12:51

Review

Dat synchroniseren van je telefoon kost toch eigenlijk altijd even wat tijd. Dit probleem hebben de ontwikkelaars van SimplePlay ook ervaren. Zij hebben ervoor gezorgd dat je nu via de cloud heel simpel en snel mp3 bestanden op je telefoon kan zetten.

Als je verbonden bent met een wireless netwerk kan je op eenvoudige wijze muziek naar deze app importeren. Via het tabblad 'upload' wordt een adres weergegeven welke je kan invoeren op je browser. Met een simpele druk op de knop kan je alle gewenste mp3 bestanden via het Wi-Fi netwerk uploaden. Binnen no-time staan de bestanden op SimplePlay onder het tabblad 'music'. Het werkt echt fantastisch.

Naast de volledige afspeellijst is het ook mogelijk om zelf playlists aan te maken. Kies 'edit' en 'add' en je kan alle nummers voor een bepaalde groep aanvinken. Geef deze vervolgens een naam, en het klusje is geklaard. Simpeler kan niet. Daarnaast werkt de app ook op de achtergrond, waardoor je ook andere activiteiten kan verrichten, zonder dat jouw muziek gestopt wordt.

Natuurlijk biedt iTunes een fantastische mogelijkheid tot het uploaden voor muziek. Toch ervaren sommige gebruikers dit nog als omslachtig en biedt SimplePlay een goede aanvulling. Alhoewel de app er prima uitziet is het misschien mogelijk het visuele aspect meer te betrekken in de toekomst. Albumillustraties worden bijvoorbeeld niet ingeladen.

Kortom

SimplePlay is een fantastische mogelijkheid tot het razendsnel uploaden van muziek. Simpel is dan ook echt de kerngedachte van deze app. Het aanmaken van een afspeellijst is in een mum van tijd gedaan en het navigeren is eenvoudig. Wellicht kan de app nog wat design gebruiken, maar deze eerste versie mag er zijn.

0 Reactie(s) op: Razendsnel zonder iTunes toch muziek op je telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.