React Messenger: Berichten versturen met meer emotie

Door: robin-smit | 25 november 2013 12:00

Review

Het kan soms erg lastig zijn om de juiste gevoelens over te brengen via een sms of e-mail. Gelukkig laat je met behulp van een smiley eenvoudig weten dat een bericht vriendelijker bedoeld is dan het misschien kan overkomen. Met React Messenger zijn nu ook deze smileys niet meer nodig.

React Messenger

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Uitgever: React Inc. U.S.

Grootte: 4.2MB

Versie: 0.9

Releasedatum: 19 november 2013

Vereist: iOS 7.0

Download React Messenger in de App Store

6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Duidelijke emoties
 • Geeft leuk effect
 • Minpunten
 • Alleen iPhone
 • Altijd een foto
 • Verder weinig functies

React Messenger is een app voor de iPhone die het mogelijk maakt om digitaal conversaties te voeren met andere gebruikers. Nu is dit iets dat we vaker hebben gezien, maar React Messenger onderscheidt zich door persoonlijker te zijn dan al die andere apps. React maakt namelijk elke keer dat jij een bericht stuurt een foto van jouw gezicht. Zo weet de ontvanger precies welke emotie er achter jouw berichten zit.

Alle foto's die de app maakt worden naast de berichten weergegeven die binnen React Messenger worden verstuurd. In de praktijk levert dit niet alleen duidelijke emoties, maar ook een vrolijk ogende conversatie op. Uiteraard zul je jezelf wel moeten afvragen of je het leuk vindt dat jouw contactpersonen elke keer een foto van jou ontvangen wanneer je ze een bericht stuurt. Het tijdelijk uitschakelen van de functionaliteit is namelijk geen optie en het ontwijken van de camera werkt ook niet ideaal.

Ook de overige functies van de app zijn helaas niet erg overtuigend. Zo zijn er naast de mogelijkheid om foto's en tekstberichten te versturen, weinig andere opties in de app. Het versturen van audioberichten of eerder gemaakte foto's is bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook Is het jammer dat er nog geen versies van React Messenger voor Windows Phone en Android op de markt zijn. Dit zorgt ervoor dat de kans op succes voor de app toch wat beperkt is.

Conclusie

React Messenger is een app die het mogelijk maakt om met vrienden te communiceren. Wat de app uniek maakt is dat deze met elk verstuurde bericht een foto van jou meestuurt. Op deze manier weet je altijd welke emotie er achter een bericht zit. Dit systeem werkt leuk, maar is helaas niet uit te schakelen op momenten dat je even niet zit te wachten op foto's. Ook zijn de beschikbaarheid en de overige mogelijkheden van React Messenger wat beperkt.

4 Reactie(s) op: React Messenger: Berichten versturen met meer emotie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 november 2013 13:14 Anoniem
  haha typen en dan met een gezicht als een baksteen zitten
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 november 2013 13:51 Anoniem
  Ik denk dat die react-messenger app meer een verliefdheid app is, en dus ook meer bedoelt is voor de hele prille liefdes, voor de "ik- heb-je- pas ontmoet-en-leren-kennen" situatie, waarbij nog sprake is van het vlinders in de buik effect, en men nog helemaal stapel van verliefdheid is, of zoiets……op die éne leuke dame of man die je pas hebt leren kennen, ontmoet, versiert….. En bij wie je, van verliefdheid bij wijze van spreken, het liefst zo veel mogelijk zou willen zijn, of zoveel mogelijk van hem/haar zou willen horen of zien. De meeste (prille) verliefden vinden het in die de fase van verliefdheid onderling wel leuk wanneer er een bij elk ontvangen berichtje ook een foto te zien is van hem of haar in weer een andere gezichtsuitdrukking. En de meeste verliefden, in de "vlinders-in-de-buik" verliefdheid fase piekeren er niet over om die foto's uit te schakelen. En voor die doelgroep (die toevallig een iPhone hebben) heeft , denk ik, die app designer die app bedacht.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 november 2013 15:09 Oscar
  Dan heb je geen woorden meer nodig, dan spreekt het gezicht al boekdelen. De zogenaamde non-verbalen communicatie.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 oktober 2015 18:37 Anoniem
  I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays dgekcecefdfbkeee
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.