Resume Star: In een handomdraai het perfecte cv

Door: robin-smit | 18 november 2013 12:30

Review

Een geslaagde sollicitatie begint bij een goede voorbereiding. Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is het in elkaar zetten van een overzichtelijk en professioneel curriculum vitae. Is dit niet je sterkste kant dan kan je vanaf nu Resume Star aan het werk zetten.

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iOS

Getest op: iPhone

Download Resume Star in de App Store

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Eenvoudig CV maken
  • Volledig aan te passen
  • Alleen betalen bij succes
  • Minpunten
  • Niet extern te bewerken

Resume Star is een app die het eenvoudiger moet maken om een curriculum vitae te maken. De app helpt je hierbij door jou alleen om de inhoud te vragen. Met deze informatie zal Resume Star vervolgens een professioneel ogend cv samenstellen dat op vormgeving en indeling door geen enkele werkgever kan worden afgewezen. Eventueel kan je het eindresultaat ook nog voorzien van een aangepaste toelichting voor het bedrijf waar jij solliciteert. Op deze manier maak je helemaal een verpletterende eerste indruk.

In Resume Star heb je de mogelijkheid om volledig zelf te bepalen welke onderdelen er zullen worden opgenomen in jouw cv. Standaard zijn er onderdelen zoals vaardigheden, ervaring en scholing aanwezig, maar wanneer je hier nog een andere categorie aan toe wil voegen kan dit altijd. Ook de opmaak van de onderdelen kan worden aangepast. Hiermee is het mogelijk om jouw cv echt precies zo te maken zoals jij graag wil, zonder dat je hiervoor moet gaan worstelen met een tekstverwerker.

Wanneer je alle informatie aan Resume Star hebt verstrekt kan je het eindresultaat van jouw werk bekijken. Het is hierbij mogelijk om gratis een PDF te downloaden van jouw cv en deze vervolgens te versturen naar de werkgever waar jij wil solliciteren. Wil je nog kleine aanpassingen doen in jouw cv, dan zul je dit dus wel in de app moeten doen. Mocht jouw cv ervoor zorgen dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie dan vragen de makers van de app jou ongeveer vijf euro te betalen voor de geleverde dienst. Uiteraard is het succes van de app niet te controleren, waardoor dit bedrag voornamelijk kan worden gezien als een vrijwillige bijdrage aan de makers van de app.

Conclusie

Resume Star is een app die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier een curriculum vitae te maken. De app vraagt je alleen om de inhoud en zal vervolgens zorgen voor de opmaak. Het resultaat krijg je als PDF, waardoor het helaas niet mogelijk is om zelf nog kleine wijziging aan te brengen vanaf een computer. Mocht alle informatie juist zijn dan is dit echter geen probleem, want Resume Star levert je een prima cv af waarmee je ongetwijfeld een goede indruk achter laat. Het enige dat je nu nog moet doen is jezelf voorbereiden op het gesprek.

0 Reactie(s) op: Resume Star: In een handomdraai het perfecte cv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.