Right Click Enhancer Portable 2.6.2

Door: Martin Gijzemijter | 01 september 2012 10:24

Review

Er bevindt zich een wereld aan mogelijkheden onder uw rechtermuisknop en lang niet al die mogelijkheden worden benut. Right Click Enhancer wil daar verandering in brengen met allerlei handige functies die u aan de rechtermuisknop kunt koppelen.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Right Click Enhancer geen programma dat acties koppelt aan de fysieke rechtsklik, maar een verzameling programma's waarmee u de menu's kunt bewerken die uitvouwen wanneer u ergens met de rechtermuisknop op klikt. Als u het programma start, ziet u een reeks knoppen en al die knoppen starten een nieuw programma.

In het diepe gegooid

Op zich zijn het stuk voor stuk best handige programma's. Zo is er een programma waarmee u kunt aanpassen wat er gebeurt wanneer u met de rechtermuisknop op een link in Internet Explorer klikt, een programma waarmee u snelkoppelingen kunt maken in contextmenu's en een programma waarmee u zelfs menu's helemaal vanaf de grond kunt opbouwen. Wat echter heel erg stoort aan deze verzameling programma's, is dat er geen cohesie is. Op wat gelijke symbolen en pictogrammen na, hebben alle programma's een eigen interface en dat betekent dat u steeds weer opnieuw mag uitvogelen hoe het precies werkt.

Het idee achter Right Click Enhancer is leuk, maar van de uitvoering kan beter. We snappen hoe het zo is gekomen (bestaande programma's gebundeld), maar dit werkt onprettig. Giet het allemaal in één interface en er ontstaat een superkrachtig programma dat we aan iedereen aanraden. Voor nu is het omslachtig met een leercurve.

Het lijkt één programma, maar in werkelijkheid zijn het er acht.

Elk programma heeft z'n eigen interface en dat is niet heel efficiënt.

Right Click Enhancer Portable 2.6.2

Freeware

Taal Engels

Download 4,4 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 6/10

Pluspunten

Handige extra functies

Heldere interfaces van de afzonderlijke programma's

Minpunten

Elk programma een eigen interface

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Right Click Enhancer Portable 2.6.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.