Schoolvakanties toevoegen aan agenda

Door: evi-maquoi | 17 september 2010 15:44

How To

Gebruikt u de agenda van Outlook, Google of Windows Live Mail/Hotmail om uw belangrijkste afspraken en verjaardagen te kunnen onthouden? Weet u dat u ook andere kalenders kunt importeren? In slechts enkele muisklikken kunt u bijvoorbeeld alle schoolvakanties toevoegen.

De eerste stap is voor iedere agenda gelijk: surf naar MarkThisDate en kies rechts bovenaan voor Nederlands. Klik vervolgens in de grijze balk op Onderwijs en zorg ervoor dat de Nederlandse vlag aangeduid staat om alle Nederlandse kalenders te kunnen zien. Scroll nu naar beneden tot u Schoolvakanties nl tegenkomt (of ga direct naar deze pagina door op de link te klikken). Klik vervolgens op Toevoegen aan Agenda. U krijgt een lijst te zien van alle agenda’s/kalenders die MarkThisDate ondersteunt. In totaal zijn het er meer dan dertig, maar alleen de belangrijkste worden direct genoemd. We laten hier de vervolgstappen zien voor Outlook 2007/2010, Windows Live Mail en Google Agenda (zie de gelijknamige paragraaf).

Outlook 2007/2010

Klik met rechts op de link Outlook 2007 en kies Snelkoppeling kopiëren (in sommige andere browsers heet dat Koppelingslocatie kopiëren of Linkadres kopiëren). Met het linkadres in het geheugen, opent u Outlook. Helemaal links onderaan kiest u Agenda. Klik met de rechtermuisknop op Andere agenda’s in de linkerkolom en kies Agenda toevoegen / Van internet. Plak de URL in het tekstvak en klik op OK. Vink de agenda uit om hem onzichtbaar te maken of kies Agenda verwijderen in het rechtermuisknopmenu om hem definitief te verwijderen.

Windows Live Mail / Hotmail

Het maakt niet uit of u uw agenda beheert via het programma Windows Live Mail of via Windows Live Hotmail in uw browser. Kies Hotmail/Windows Live in de lijst van MarkThisDate. U wordt doorverwezen naar de Windows Live-aanmeldpagina. Log in met uw Windows Live ID. Vervolgens komt u terecht op de Windows Live-pagina waar u agenda’s kunt importeren. De URL van de agenda wordt automatisch door MarkThisDate ingevuld. U kunt eventueel de naam van de agenda en de kleur wijzigen. Klik vervolgens op Agenda volgen en Gereed om de schoolvakanties aan uw kalender toe te voegen. U kunt de geïmporteerde pagina nu zowel in uw browser als in uw e-mailclient zien. Het volstaat om de agenda uit te vinken om deze te verbergen.

Google Agenda

Kies Google Calendar in de lijst van MarkThisDate. Er wordt een nieuw tabblad geopend van Google Agenda. Log in met uw accountgegevens. De agenda wordt geopend. Bevestig in het dialoogvenster met de knop Ja, deze agenda toevoegen dat u de Nederlandse schoolvakanties in uw agenda wilt zien. Om de agenda te verwijderen volstaat het om in Google Agenda op Schoolvakanties onder Andere agenda’s te klikken en Deze agenda verbergen in de lijst te selecteren.

3 Reactie(s) op: Schoolvakanties toevoegen aan agenda

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 oktober 2014 18:08 Anoniem
  dit werkt niet meer. alleen nog maar als IOS of android app.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 juni 2015 09:11 Anoniem
  Website en links zijn veroudert en niet meer actueel.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 februari 2020 09:40 Spardorp
  Misschien een nieuw artikel waardig?! Zijn er alternatieven?
  als ik nu zoek op vakanties+outlook dan wordt er niets gevonden, enkel heel oude artikelen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.