Screen - Schermdeling met doodle-mogelijkheid

Door: dirk-schoofs | 03 april 2021 14:10

Review

Digitaal vergaderen of bijkletsen en ook schermdelen is voor velen van ons door de coronabeperkingen geen onbekend terrein meer. Op afstand effectief met je team brainstormen en ondertussen op een whiteboard tekenen en schrijven wordt al lastiger. Maar met Screen kan niet alleen de organisator, maar iedere deelnemer actief meeschrijven en -tekenen.

Screen 3.1.6

Prijs
Hosten is gratis tijdens corona, deelnemen altijd gratis
Taal
Engels
OS
Windows; macOS; Linux; iOS; Android
Website
www.screen.so
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Erg weinig vertraging in dataoverdracht
  • De overlay- en whiteboard-mogelijkheid
  • Minpunten
  • Geen manier om bestanden uit te wisselen

Je meldt je aan via je Google-account of met je mailadres en je downloadt het pakket. De maker, Jahanzeb Sherwani, houdt vol dat Screen twee tot vijfmaal sneller zou zijn dan andere tools voor schermdeling. Kan zijn, maar de snelheid wordt hoofdzakelijk bepaald door de kwaliteit van de internetverbinding.

Starten, aansluiten of plannen

Nadat je de software hebt opgestart, heb je de keuze uit drie mogelijkheden. Start je een nieuwe meeting, sluit je aan bij een bestaande meeting of wil je een meeting inplannen? In dat laatste geval plaatst de app de afspraak alvast in Google Agenda. Via de drie puntjes kom je bij de Invite-knop waar je een code van negen cijfers ontvangt die je nodig hebt om anderen uit te nodigen. Vanaf dan kun je gewoon tegen elkaar praten, chatten en het scherm delen.

Lage latentie

Wat de maker bedoelt met de snelheidsverbetering is de lage latentie, zeg maar vertraging bij data-uitwisseling. De meeste andere tools delen het scherm met een vertraging van 100 tot 150 milliseconden. Bij deze tool varieert de latentie tussen 30 en 50 ms, wat een meer natuurlijk communicatiegevoel geeft. Leuk is de optie Overlay-drawing om op het gedeelde scherm zaken te markeren. Na een paar seconden vervagen deze doodles vanzelf, tenzij je de capslock inschakelt. Iedereen die deelneemt aan de vergadering kan tekenen op het gedeelde scherm.

Gratis tijdens corona

De desktop-app is nodig om het scherm te delen, maar je kunt vanuit iedere webbrowser participeren aan vergaderingen. Normaal is Screen gratis om deel te nemen aan vergaderingen. Voor 10 dollar per maand mag je Screens hosten en zelf dus mensen uitnodigen. De maker stelt het pakket tijdens de corona-pandemie echter volledig gratis ter beschikking.

Terwijl je met elkaar videochat kun je het scherm overnemen.

Conclusie

De schermdeling met meerdere deelnemers die via voice-chat met elkaar communiceren verloopt vlot. Erg handig is de manier om on-screen bij elkaar te kunnen tekenen en zelfs whiteboarden is bijzonder eenvoudig. Ook fijn: Slack wordt ondersteund.

0 Reactie(s) op: Screen - Schermdeling met doodle-mogelijkheid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.