Signal - Veilig chatten op je desktop

Door: richard-veenstra | 09 januari 2017 07:07

Review

Signal is een messenger die standaard al je communicatie versleutelt. Na de mobiele versie is er nu ook een desktopversie voor pc en Mac beschikbaar. Daarmee kun je met tien vingers berichten sturen.

Signal


Prijs
Gratis

Taal
Nederlands

OS
Windows XP/Vista/7/8/10

Website
www.whispersystems.org
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • End-to-end versleuteling
  • Stabiel
  • Vormgeving te veranderen
  • Minpunten
  • Alleen nieuwe chats te synchroniseren
  • Geen groepsgesprekken te starten
  • Alleen voor Chrome

Het voordeel van Signal is dat de fabrikant Open Whisper Systems geen chats en andere gegevens op zijn servers opslaat. Elke chat wordt standaard end-to-end versleuteld. Dat betekent dat niemand de berichten kan onderscheppen. Met Signal zijn ook groepsgesprekken te creëren en je kunt zelfs met contacten bellen. Aanmelden bij de app doe je met je telefoonnummer. Bovendien kun je met deze messenger ook vanaf de pc of Mac berichten sturen via Signal Desktop. Maar het is geen pure desktopversie: het gaat om een Chrome-extensie die na installatie als een aparte app op je pc of Mac draait.

Chrome

Vanuit de Chrome Web Store installeer je de extensie Signal Private Messenger. Signal Desktop werkte eerst alleen met Android samen, maar sinds eind vorig jaar kun je ook probleemloos verbinden met een iPhone waarop Signal is geïnstalleerd. Open de app op je smartphone en koppel je pc door een QR-code in te scannen. Geef daarna je pc een naam. Dat is handig als je meerdere apparaten aan de Signal-app wilt koppelen. Het koppelen hoef je slechts één keer te doen. Berichten die je via de desktopversie stuurt, zie je ook meteen op je smartphone verschijnen.

Synchronisatie

De synchronisatie van chats begint pas op het moment dat je de extensie hebt geïnstalleerd. Oudere chats worden niet naar de desktopversie gesynchroniseerd. Het is helaas niet mogelijk om groepsgesprekken te starten vanuit de desktopversie. Dat kan alleen met de mobiele versie. Leuk is wel dat je de vormgeving van Signal Desktop kunt aanpassen. Je hebt twee keuzes: Android en iOS. Kies een van deze thema’s zodat de desktopversie er hetzelfde uitziet als je mobiele versie.

Conclusie

Signal Desktop is een goede stap in de richting van een desktopversie voor Signal. De applicatie is stabiel en de synchronisatie werkt soepel. Jammer is wel dat alleen nieuwe gesprekken worden gesynchroniseerd en dat je geen groepsgesprekken kunt aanmaken vanuit de Chrome-extensie.

Met Signal Desktop kun je vanaf je pc of Mac berichten typen en foto´s of bestanden versturen.

0 Reactie(s) op: Signal - Veilig chatten op je desktop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.