Slaapstand Windows omzeilen

Door: robbin-ooijevaar | 17 september 2010 14:58

How To

De slaapstand van een computer lijkt soms een eigen leven te lijden. Even weglopen bij de computer kan resulteren in een ongewenst middagdutje. De instellingen omtrent de slaapstand zijn vastgelegd in het Energiebeheer. U vindt dit onderdeel in uw Configuratiescherm.

Als u een notebook hebt, wisselt Windows automatisch tussen Beste prestaties en Gebalanceerd (afhankelijk van de stroombron: stekker of accu). Deze profielen kunnen ook een andere naam hebben. Controleer de profielinstellingen en pas deze aan uw wensen aan. Als u het energiebeheer tijdelijk volledig wilt omzeilen, bijvoorbeeld voor het afronden van downloads, probeer dan het programma No Sleep. Dit programma zorgt ervoor dat de computer niet in de slaagstand kan komen. Zodra u het programma weer afsluit (of de computer opnieuw start) werkt het energiebeheer weer volgens de ingestelde profielen. No Sleep is ook ideaal voor andere taken die niet onderbroken mogen worden, bijvoorbeeld het renderen van een gemonteerde film of branden van een cd/dvd.

No Sleep zorgt ervoor dat uw computer tijdelijk niet in slaap kan sukkelen.

Veiligheid

Let op: 1 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Slaapstand Windows omzeilen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.