Stardock Fences 2 - Rust op je desktop

Door: robbin-ooijevaar | 08 oktober 2015 07:54

Review

Sommige programma's zijn dusdanig handig dat we er graag een paar euro aan uitgeven. Fences valt in deze categorie. Het programma organiseert alles wat je op je bureaublad hebt staan, zoals snelkoppelingen, iconen en bestanden. Weg met de chaos en toch veel iconen op je bureaublad!

Stardock Fences 2

Prijs

$ 9,99 (ca. € 9,-)

Taal

Engels

OS

Windows Vista/7/8/10

Website

www.stardock.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Bureaublad goed georganiseerd
 • Snapshots
 • Multi-monitor support
 • Minpunten
 • Instellingen soms verstopt

De organisatiemogelijkheden van het bureaublad laten te wensen over, zelfs in Windows 10. Het wordt al snel een onoverzichtelijke chaos. Fences is handig voor iedereen die veel iconen op zijn bureaublad heeft. Het toverwoord bij Fences is 'groeperen'. Met Fences zet je alles bij elkaar wat bij elkaar hoort met een 'hekje' (fence) eromheen. Zo heb je een soort virtuele weilandjes met hierin programma's, bestanden of mappen waarvan jij vindt dat ze bij elkaar horen. Lees ook: Je bureaublad opschonen.

Virtuele bureaubladen

De groep kun je verplaatsen door te verslepen. Hiermee verplaats je ook de iconen binnen de groep. De iconen binnen een groep worden automatisch netjes gerangschikt. De grootte van de iconen is eenvoudig aan te passen zodat je ze kunt weergeven op een manier die jij prettig vindt.

Fences biedt ook extra virtuele bureaubladen. De optie heet Desktop pages en vind je terug in de instellingen van Fences. Dit is bijvoorbeeld handig als je je computer zowel privé als zakelijk gebruikt. Je kunt meerdere virtuele bureaubladen aanmaken en hiertussen wisselen.

Extern beeldscherm

Als je een laptop regelmatig aansluit op een monitor maar de laptop ook los gebruikt, helpt Fences om je iconen op orde te houden. Je groepen met iconen worden automatisch op de gewenste plek gezet zodra je het externe scherm aansluit (of juist weer loskoppelt).

Fences onthoudt je groepen automatisch en maakt snapshots (momentopnames) aan. Je vindt deze optie bij Lay-out and snapping in de instellingen van het programma. Als je er ondanks Fences alsnog in slaagt om je iconen door elkaar te husselen, kun je hier een momentopname terugzetten.

Conclusie

Fences heeft veel instellingen en mogelijkheden. Dit is handig, maar hierdoor is het ook even zoeken waar je alles instelt. Het beste is om even de tijd te nemen om het YouTube-filmpje te kijken op de website van de makers. Je wordt in vogelvlucht door de instellingen geleid. Met de gratis probeerversie ontdek je vervolgens snel of Fences handig voor je is.

Fences maakt momentopnames van de lay-out van je bureaublad, inclusief de posities van al je iconen.

2 Reactie(s) op: Stardock Fences 2 - Rust op je desktop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 oktober 2015 11:11 Anoniem
  Na Windows 10 compleet overbodig… Daarbij, wie wil nu een bureaublad vol met iconen? Netjes gesorteerd of niet, het blijft een pleegezicht en bovendien erg onpraktisch.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 oktober 2015 20:36 Anoniem
  nou, ik heb hier heel veel snelkoppelingen staan en ik weet precies waar alles staat en werkt perfect maar heb ook nog het gratis progje Xlaunchpad en deze verbergt namelijk nog andere bureauladen op de achtergrond wat ook weer zeer handig is. gewoon even met de muis naar de linkse kant (maar kan je instellen) en het komt tevoorschijn. Plus daarbij nog wat snelkoppelingen op het toetsenbord en het progje Slickrun en vliegen maar…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.