Stukje jeugdsentiment voor de iPhone en iPad

Door: robin-smit | 01 januari 2013 10:36

Review

Een van de oudste nog bestaande game series is Final Fantasy. Op de console mogen gamers binnenkort alweer met het veertiende deel in de serie aan de slag gaan. Voor iedereen die Final Fantasy ook onderweg wil meenemen is er nu goed nieuws. Deel vier uit de serie is nu namelijk ook beschikbaar voor de iPhone en iPad.

Final Fantasy IV is een game die oorspronkelijk in 1991 voor de SNES werd uitgebracht. In de game speel je met Cecil, wie uit zijn functie als kapitein van de luchtmacht is ontzet na het handelen van de Baron in twijfel te hebben getrokken. Het is nu jouw taak om Cecil weer aan de top te krijgen, maar dit loopt niet helemaal zoals je zou verwachten.

Final Fantasy IV heeft een open spelwereld waarin je redelijk veel vrijheid hebt. Tijdens je missies zul je behoorlijk wat vijandelijke wezens tegenkomen die het je niet altijd even makkelijk maken. De aanvaringen met deze wezens vecht je uit met behulp van het kenmerkende turn-based vechtsysteem van de Final Fantasy Reeks. Dit bewijst zeker voor mobiele apparaten een fijn systeem te zijn.

Net als bij veel andere games die opnieuw zijn uitgebracht, valt ook bij Final Fantasy IV direct op dat de game op verschillende vlakken behoorlijk verouderd is. Uiteraard is dit te verwachten bij een game uit 1991, maar de behoorlijk stevige prijs van €14,99 doet niet erg vermoeden dat de game al ruim twintig jaar oud is.

Kortom

Final Fantasy IV is een opnieuw uitgebrachte versie van de gelijknamige game die is uitgekomen in 1991 voor de SNES. Final Fantasy IV speelt fijn op de iPhone en iPad, maar helaas is duidelijk te merken dat de game al behoorlijk verouderd is.

0 Reactie(s) op: Stukje jeugdsentiment voor de iPhone en iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.