Suggesties toevoegen in Google Docs

Door: dirk-schoofs | 11 augustus 2022 16:15

How To

Als je samen aan een document in Google Documenten werkt, kan iedereen met wie je het document deelt rechtstreeks wijzigingen aanbrengen. Maar wat als je het niet eens bent met de aanpassingen? Daarvoor dient de suggestiemodus van Google Docs. Deze functie helpt je bij het verwerken van suggesties die anderen hebben gedaan. Suggesties toevoegen in Google Docs doe je zo!

Opmerkingen

De functies Suggesties en Opmerkingen worden vaak verward. Dat is ergens logisch omdat beide een vorm van feedback zijn. Je selecteert eerst een stukje tekst waar je een opmerking aan wilt toevoegen. Dan gebruik je de rechtermuisknop en kies je de opdracht Opmerking toevoegen. Je typt de opmerking die je wilt plaatsen in een vakje dat in de rechterzijbalk verschijnt. Klik op de blauwe knop Opmerking toevoegen om te bevestigen. 

Om alle opmerkingen te zien, gebruik je de knop Opmerkingsgeschiedenis. Dat is het pictogram rechts bovenaan, dat op een tekstballonnetje lijkt.

De opmerking verschijnt in de rechtermarge.

Suggesties

Suggesties is een weergavemodus van Google Docs. Normaal zit je in de modus Bewerken. Je wijzigt de modus door op het pijltje naast het potloodje rechts in de knoppenbalk te klikken. Daar kies je een van de drie weergavemodi: Bewerken, Suggesties doen en Bekijken. In die laatste modus bekijk je de afdrukweergave. 

In de modus Suggesties wordt elke bewerking die je uitvoert, bijgehouden. Als je een stukje tekst wist, dan verschijnt dat als een groene doorhaling. Een stukje tekst dat je toevoegt wordt ook groen gemarkeerd.

De suggesties worden in het groen weergegeven.

Machtigingen

Daarna kun je iemand uitnodigingen om de suggesties te beoordelen. Je moet wel ervoor zorgen dat deze persoon de juiste machtigingen heeft. Daarom ga je naar Bestand / Delen en daar geef je het e-mailadres in van de persoon met wie je dit document wilt delen. Die persoon ontvangt een link en hoeft geen Google-account te hebben. In dit dialoogvenster klik je op de pijl omlaag naast de optie Bewerker en daar kies je de optie Reageerder.

Iemand met de bevoegdheid van reageerder kan suggesties geven zonder de originele tekst permanent te verwijderen. Een bewerker mag vrijelijk wijzigingen aanbrengen zonder dat Google Docs die bijhoudt. Er is ook de machtiging Lezer voor iemand die het document alleen mag bekijken. 

Wanneer iemand suggesties heeft ingevoerd in jouw document, dan moet jij deze wijzigingen accepteren of wijzigen. Elke wijziging wordt bijgehouden en die details kun je tenslotte in de rechterbalk bekijken.

Een reageerder kan geen tekst verwijderen.

0 Reactie(s) op: Suggesties toevoegen in Google Docs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.