Supremo - Pc overnemen op afstand

© PXimport

Supremo - Pc overnemen op afstand

Geplaatst: 9 juni 2016 - 10:28

Aangepast: 14 december 2022 - 11:59

Redactie ID.nl

Gebeurt het dat je even vastzit met je pc en dat je enige hulp van buitenaf best kunt gebruiken? Of je bent vaker uithuizig en zou je graag ook onderweg je eigen pc willen bedienen? In beide gevallen is de oplossing het overnemen van je pc op afstand en laat dat nu net hét ding van Supremo zijn!

Bepaalde edities van Windows bieden zelf de nodige oplossingen om je eigen pc van afstand over te nemen of om anderen toegang te geven tot je pc, maar die zijn niet heel gebruiksvriendelijk en vergen vaak ook enig gepriegel met je firewall. Dan blijkt Supremo toch wel een comfortabeler oplossing! Lees ook: Zo bedien je je computer op afstand.

Hulp is nabij

Laten we beginnen met het eerste scenario: je hebt 'live' hulp nodig. In dat geval hoef je maar het (portable) programma Supremo te downloaden en op te starten waarna je meteen het ID van je installatie evenals het bijhorende wachtwoord te zien krijgt.

 

© PXimport

Een op afstand overgenomen pc, met minimale videokwaliteit voor de snelste transfer.

Over nu naar de gewillige hulpverlener. Ook die start Supremo op, waarna hij jouw ID en vervolgens het wachtwoord invult - dat je hem bij voorkeur op een veilige manier hebt doorgegeven. Even later krijgt hij jouw bureaublad op zijn scherm te zien en kan hij de controle over je systeem overnemen.

Hij kan het beeld ook schermvullend bekijken, een Ctrl+Alt+Delete-commando versturen en het is zelfs mogelijk een chatsessie met elkaar te starten of bestanden uit te wisselen. En uiteraard kunnen beide partijen op elk moment ook de (met AES256-bit versleutelde) verbinding verbreken.

Zelf overnemen

Je eigen pc op afstand overnemen kan echter ook. Natuurlijk is er dan niemand op die pc aangemeld en dus moet Supremo ook dan al actief zijn. Dat los je heel eenvoudig op door Supremo als een Windows-service te installeren op je computer. Normaliter krijg je bij de eerste opstart van Supremo al de gelegenheid dat te doen, maar het kan ook nog achteraf vanuit het instellingenmenu.

Zorg in elk geval voor een krachtig wachtwoord. Gewapend met het ID en je wachtwoord kun je nu vanaf een andere pc en met behulp van het portable Supremo je eigen systeem overnemen.

Conclusie

Supremo is een handige, veilige en gebruiksvriendelijke oplossing om een pc op afstand over te nemen, ongeacht of er een gebruiker bij die pc is aangemeld.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Stevige transferbeveiliging

Gaat door firewall en NAT-router

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Uitzonderlijke vastloper

Conclusie

Supremo ------- **Taal:** Nederlands **Prijs:** Gratis **OS:** Windows XP en hoger **Website:** [www.supremocontrol.com](http://www.supremocontrol.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten