Talen leren met Chrome-extensie Rememberry

Door: dirk-schoofs | 28 juni 2022 11:12

Review

Wil je talen leren, dan is het een goed idee om af en toe een webpagina in die taal te lezen. Rememberry helpt je wanneer je bepaalde woorden niet begrijpt en deze Chrome-toevoeging stelt tegelijk flashcards samen die helpen om de nieuwe vocabulaire te onthouden.

Rememberry 0.4.17

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows, macOS
Website
kwikr.nl
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Prima leermodule
  • Neemt weinig schermruimte in beslag
  • Ondersteunt heel veel talen
  • Minpunten
  • Houdt geen score bij van de test

Met Rememberry kun je een volledige pagina vertalen, maar dat is eigenlijk niet de bedoeling van deze extensie. Dit is vooral een oplossing voor wie af en toe over een term struikelt en zijn kennis van die taal wil aanscherpen.

Vertalen en beluisteren

Net als alle Chrome-extensies haal je Rememberry op de Chrome Web Store. Eenmaal geïnstalleerd vind je de nieuwkomer in de knoppenbalk. Zie je hem niet meteen, dan klik je op het pictogram van het puzzelstuk en daar staat de Rememberry-knop.

De vertaaltool gebruik je door simpelweg een woord of een stuk tekst te selecteren. Onderaan de selectie verschijnt meteen het pictogram van Rememberry. Klik daarop en je krijgt automatisch de vertaling van de selectie. 

Er staat ook een luidsprekertje om de uitspraak te beluisteren. In de meeste gevallen herkent de extensie zelf de vreemde taal. Als die zich toch zou vergissen, kun je via het tandwieltje een andere bron- en doeltaal instellen.

Je krijgt de vertaling en je kunt geheugenkaartjes aanmaken.

Geheugenkaartjes

In de instellingen onder het tandwieltje is het mogelijk om zogenaamde decks samen te stellen. Een deck is een stapel geheugenkaartjes die je helpen om woorden in de vreemde taal in te prenten. Zo’n kaart maak je door in de pop-up op het diskette-pictogram te klikken. Op die manier kun je achteraf op verschillende manieren je woordenschat trainen.

Vier leermethodes

Klik op het pictogram van de extensie in de knoppenbalk, selecteer een deck en daar kun je kiezen uit vier leermethodes. Of je volgt de gewone methode waarbij je het vreemde woord ziet, waarna je het Nederlandse woord moet zeggen. Of je gebruikt de omgekeerde methode. Kies je Typing dan moet je het antwoord typen. En ten slotte is er de optie Listen waar je de vreemde woorden te horen krijgt.

Conclusie

De extensie oogt goed en werkt vlot. Vooral de geheugenkaarten vinden we een slimme vondst. Op die manier kun je iedere dag je woordenschat in de vreemde taal uitbreiden.

Als de automatische vertaling zich van taal vergist, kun je zelf een bron- en doeltaal instellen.

0 Reactie(s) op: Talen leren met Chrome-extensie Rememberry

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.