TekaPoint - Schermpresentaties visueel toelichten

Door: dirk-schoofs | 14 januari 2022 17:07

Review

Als je in een schermdeelsessie allerlei zaken wilt aanduiden, dan is de muisaanwijzer eigenlijk veel te petieterig. Met TekaPoint markeer je tijdens een presentatie eenvoudig allerlei items op het scherm.

TekaPoint

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows en Linux, macOS volgt nog
Website
www.tekapoint.com
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Draagbaar
  • Werkt snel
  • Minpunten
  • Veel toetsen onthouden
  • Beperkte vormen-bibliotheek

TekaPoint is een gratis hulpmiddel om aantekeningen op je scherm te plaatsen tijdens presentaties. De tool hoef je niet te installeren, gewoon het zip-bestand uitpakken en het bestand tekapoint.exe openen. Je kunt de app dus ook vanaf een usb-stick gebruiken.

Gebruik de toetsen

Op de homepage van TekaPoint vind je geen download-knop. Dit is een donatieware-programma. Zijn giften niet aan je besteed, dan kun het toch gratis binnenhalen door 0 euro in het donatievakje te typen en op Enter te drukken. Hiermee kom je bij de download-link.

Eenmaal geopend zie je geen menu of werkbalken, je merkt alleen dat de muisaanwijzer een vet rood pijltje is geworden. Met de linkermuisknop kun je nu uit de vrije hand tekenen. Druk op F1 en je ziet een soort digitale spiekbrief, waarin alle toetsen staan om vlot met dit programma te werken. Met F2 open je bijvoorbeeld de vormen. De pendikte regel je met de numerieke toetsen, met T plaats je een tekstblok enzovoort. Ook de kleuren kies je met de toetsen; W geeft bijvoorbeeld wit en R staat voor rood.

Je maakt de aantekeningen rechtstreeks op het scherm.

Aantekeningen bewaren

Je maakt je aantekeningen op het actieve scherm, of op een witte of zware achtergrond. Dat is bijvoorbeeld handig als je een presentatie of de werking van een bepaald programma iets uitgebreider wilt toelichten. Je kunt je aantekeningen opslaan met Ctrl+S en als je op Esc drukt, wordt TekaPoint afgesloten en de actieve aantekening opgeslagen. TekaPoint bewaart de aantekeningen in de Temp-map van de gebruiker. Om door de opgeslagen aantekeningen te gaan, gebruik je de linker- en rechterpijltoets van het toetsenbord.

Conclusie

Het is waarschijnlijk even wennen aan het afwijkende gebruik en de verschillende toetsen, maar door op F1 te drukken vind je steeds de juiste combinatie. Wie demo’s geeft tijdens een schermdeelsessie in een teamvergadering zal deze app zeker waarderen.

TekaPoint heeft een beperkte vormen-bibliotheek.

0 Reactie(s) op: TekaPoint - Schermpresentaties visueel toelichten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.