Twitter vernieuwt na 9 jaar nog steeds

Door: daan-doedens | 09 april 2015 10:11

Nieuws

Negen jaar geleden geleden werd de allereerste tweet ooit verstuurd, gepost door de huidige voorzitter Jack Dorsey (@Jack). In die negen jaar is er veel veranderd, maar Twitter vernieuwt nog steeds. Ook de laatste weken is er weer een en ander veranderd binnen de microblogsite.

Quotes

De belangrijkste en meest in het oog springende verandering is de manier waarop geciteerde retweets worden weergegeven. Dat gebeurt nu als een op zichzelf staand blokje onder de nieuwe tweet, waardoor het geen onnodige ruimte meer inneemt en je gewoon 140 tekens kan gebruiken terwijl je iemand quote. De meningen zijn verdeeld, maar er lijkt geen weg meer terug.

Periscope

Periscope had een verre van rustige introductie in Apple's App Store. Dat kwam door Meerkat, een app waarmee je live video kunt streamen in je timeline. Helaas voor Meerkat had Twitter niet lang ervoor een soortgelijke app gekocht, Periscope, en drukte het Meerkat professioneel de vergetelheid in. Periscope is inmiddels aan een flinke opmars begonnen, en het einde is nog niet in zicht.

Trends

Trending topics zijn handig om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de wereld, in het land of zelfs in de stad waarin je woont. Maar soms hebben die trends een hashtag waar niemand echt wijzer van wordt. Twitter is nu begonnen met het uitleggen van de betekenissen van belangrijke trends, zodat je niet meer zelf hoeft te zoeken naar wat die ene afkorting nou precies betekent.

Negen jaar

Oud nieuws is ook nieuws. Voor de echte Twitterfanaten heeft het bedrijf een blogpost geplaatst rondom de negende verjaardag met daarin de belangrijkste tweets die Twitter hebben gemaakt tot wat het nu is. Daarbij horen ook de eerste tweet ooit geplaatst, de tweet waarin het idee voor de hashtag wordt geopperd, de aankondiging van het huwelijk tussen prins William en Kate Middleton en de vaakst geretweete tweet ooit: de superselfie van Ellen DeGeneres.

1 Reactie(s) op: Twitter vernieuwt na 9 jaar nog steeds

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 april 2015 11:03 Oscar
    Door toevoeging van nieuwe functies aan Twitter kan Twitter, doelgroepen aan zich bindend, die voorheen (nog) niets in Twitter zagen,
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.