Uw eigen online tv-zender

Door: onno-karman | 15 september 2010 09:49

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

De populairste dienst die het mogelijk maakt om uw eigen tv-kanaal op internet te beginnen is zonder twijfel Ustream. Meer dan twee miljoen mensen hebben zich al geregistreerd en elke maand wordt er meer dan een miljoen uur aan live-video uitgezonden. Wij laten u stap voor stap zien hoe ook u tv-producer kunt worden!

01. Benodigdheden

In deze workshop bespreken we de internetdienst Ustream en het programma Ustream Producer. Ustream werkt op vrijwel alle recente computers. Tijdens een aantal stappen hebt u een webcam nodig (of professionelere camera, die u aan kunt sluiten op uw pc). Ook filmpjes en eventueel foto's en muziekbestanden kunt u nodig hebben, maar dat zal waarschijnlijk geen probleem vormen. Aan het eind van deze workshop hebt u het programma Ustream Producer nodig (freeware). Uiteraard is een breedband internetverbinding essentieel.

02. Registreren

Om Ustream te kunnen gebruiken, hebt u natuurlijk een account nodig. Het aanmelden bij Ustream is volledig gratis, dat geldt ook voor het gebruik van de dienst en de software. Surf naar Ustream en klik rechtsboven op Sign Up. Er wordt een venstertje geopend waar u een gebruikersnaam (Login) en een wachtwoord kunt uitkiezen. Wanneer de gebruikersnaam al bestaat, krijgt u daar vanzelf melding van. Vul ook alle andere velden in en klik op Submit als u klaar bent. Op de volgende pagina vult u de overige gegevens in en klikt u wederom op Submit.

03. Registratie afronden

In het volgende scherm krijgt u de mogelijkheid om contactpersonen te importeren uit diverse e-maildiensten. Ook kunt u uw volgers op Twitter laten weten dat u een Ustream-account hebt aangemaakt. Dit kunt u gewoon overslaan door onderaan op Skip this step te klikken. De pagina waar u nu op terechtkomt, is getiteld My First Show. U kunt hier uw eerste 'show' een naam geven. Om uw show makkelijk door anderen te laten vinden is het natuurlijk handig om een pakkende naam te bedenken, bijvoorbeeld 'Mijn concertvideo's'. Klik op Save My Show om op te slaan.

Ustream

Ustream is een online dienst waarmee iedereen zijn eigen televisiezender op internet kan starten. De dienst blinkt uit in gebruiksgemak en daarom hebben zich inmiddels al miljoenen gebruikers geregistreerd. Het enige dat u nodig hebt, is een webcam of andere videobeelden (als u gebruik maakt van Ustream Producer) en u kunt gaan uitzenden. Ustream biedt verregaande integratie met sociale netwerken als Twitter en Facebook en er kan zelfs live worden gechat door de kijkers. Het gebruik van Ustream is geheel gratis en er zijn geen limieten aan verbonden.

 

04. Opties

De Ustream-website is zoals u ziet behoorlijk overzichtelijk ingedeeld. Er zijn verschillende menu-opties. Als u op Dashboard klikt, ziet u een aantal blokjes die te maken hebben met andere 'Ustreamers', andere gebruikers dus. Net als bij Twitter kunt u namelijk andere mensen gaan volgen en vice versa. Informatie over hun shows, feeds, enzovoort ziet u hier terug. Nu is alles nog leeg, want we volgen nog niemand. Als u wel mensen volgt en u door anderen gevolgd wordt (uw publiek), dan kunt u het complete overzicht zien door op de menu-opties Following of Followers te klikken.

0 Reactie(s) op: Uw eigen online tv-zender

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.