Veilig bestanden sturen met Firefox send

Door: Stefanie Katzenbauer | 03 oktober 2019 06:21

Firefox Send
How To

Ben je op zoek naar een manier om veilig en versleuteld bestanden te versturen? Dan biedt Firefox send een oplossing. Firefox send werd ontwikkeld door de browserdienst Mozilla en is beschikbaar als app en als webdienst. Firefox is een van de browsers die zich actief inzetten om de privacy van hun gebruikers te waarborgen.

De webdienst

Via Firefox send kun je gratis zonder profiel bestanden versturen met een maximale capaciteit van 1GB. Wanneer je een profiel maakt, kun je tot aan 2,5GB versturen. Alle bestanden die via Firefox send verstuurd worden, hebben een end-to-end encryptie. Daarnaast verloopt ook de koppeling voor het te downloaden bestand, zodat deze niet altijd op het internet blijven rondzwerven. Je kunt zelf bepalen hoe vaak een bestand gedownload wordt door de ontvanger(s). Dit kan tot maar liefst 100 downloads oplopen. Of je bepaalt hoeveel uur je download beschikbaar blijft. Dit kan variëren van 5 minuten tot 7 dagen.

De app

Firefox send is ook beschikbaar als app in de Playstore. Hiermee kun je dus veilig bestanden vanaf je telefoon versturen. Ook in de app geldt dezelfde maximumcapaciteit die je kan versturen zonder een account aangemaakt te hebben. Daarnaast kun je het bestand ook versleutelen met een wachtwoord zodat echt alleen degenen voor wie het bestemd is, toegang hebben tot jouw documenten. 

Firefox Send

End-to-end encryptie via Whatsapp

Wil je op een andere manier veilig bestanden versturen? Dan kun je ze ook via Whatsapp delen. Alle berichten en bestanden die in de app verstuurd worden zijn ook voorzien van end-to-end encryptie. Door de Whatsapp software op je laptop of PC te installeren, download je makkelijk bestanden uit Whatsapp.

0 Reactie(s) op: Veilig bestanden sturen met Firefox send

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.