© CIDimport

Voor niets gaat de zon op

Geplaatst: 28 december 2011 - 07:43

Aangepast: 16 november 2022 - 10:24

Robin Smit

Met Runtastic kun je precies bijhouden hoe jij presteert tijdens het sporten. De app houdt door middel van GPS precies bij waar jij bent en kan daardoor onder andere zien hoe ver je bent geweest, hoe lang je daarover hebt gedaan en meer.

In principe kan Runtastic, ondanks de naam, worden gebruikt voor elke sport die gebaseerd is op het afleggen van een bepaalde afstand. Van elke activiteit worden veel gegevens bijgehouden die handig kunnen zijn om prestaties bij te houden. Binnen de app zijn veel extra betaalde functies te downloaden, zoals gesproken feedback, iPod integratie of ondersteuning voor een hartslagmeter.

Dit is gelijk het zwakke punt van de app, want functies als gesproken feedback en iPod integratie zijn standaard aanwezig in andere betaalde apps die gericht zijn op hardlopen. En voorbeeld hiervan is de Nike+ app, die een stuk gemakkelijker werkt en waar de genoemde functies standaard aanwezig zijn. Ten opzichte van deze app, oogt Runtastic ook een stuk rommeliger en minder professioneel.

Wat wel een sterk punt is aan Runtastic, is dat de app tegen betaling trainingsprogramma's biedt. Hierdoor is het relatief eenvoudig om snel op conditie te komen met Runtastic.

Kortom

Runtastic is een rommelige, maar toch vrij kale app om te gebruiken tijdens het sporten. De app kan worden uitgebreid met aanvullende pakketten, of trainingsprogramma's. Mocht je overwegen de extra pakketten aan te schaffen, dan is Nike+ een goede alternatieve app.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten