Wat is er nieuw in Android 7.1?

Door: Joris Peterse | 06 oktober 2016 10:52

Google Pixel XL
Nieuws

De Google Pixel-smartphones die Google afgelopen dinsdag presenteerde draaien op Android 7.1, een nieuwe versie ten opzichte van Android 7, dat in augustus uit kwam. Wat is er nieuw aan Android 7.1?

Android 7.0 (Nougat) verscheen eind augustus voor Nexus-smartphones. Terwijl het gros van de smartphones nog Android 6.0 Marshmallow of zelfs nog Android 4.4 KitKat draait, versplintert Google Android nog verder door nog geen twee maanden later Android 7.1 uit te brengen, die bovendien pas eind dit jaar voor de Nexus 6P en Nexus 5X verschijnt. Lees ook: Wat is er nieuw in Android Nougat?

Exclusief

De Google Pixel-smartphone, die binnenkort in de VS verschijnt (wanneer hij naar Nederland komt is nog onbekend), bevat veel veranderingen in Android die exclusief voor het toestel zijn. Zo is er een vernieuwde camera-app en mag je onbeperkt (originele) foto’s opslaan in Google Foto’s. Ook zit de Google Assistant, die je al uit kunt proberen via de app Allo in het systeem ingebakken.

De Pixel Launcher van de Pixel-smartphone, met een nieuwe weergave van tijd en weer en een vernieuwde zoekbalk is ook nog niet uit de Play Store te halen.

Kleine update

De algemene veranderingen in Android 7.1 zijn niet bijzonder talrijk, het is dan ook een update en geen geheel nieuwe versie van Android. 7.1 voegt een nachtmodus toe, waardoor de schermkleuren rustiger zijn voor je ogen in donkere omgevingen.

Tevens zijn de app-icoontjes op je startschermen dynamischer geworden. Je kunt over een app-icoontje vegen om daar een actie aan te verbinden. Denk aan de route naar huis plannen als je over Google Maps veegt of een playlist starten bij een veeg over het Play Music-icoontje. Ook is het voor app-ontwikkelaars mogelijk gemaakt om veegbewegingen over de vingerafdrukscanner te registeren, zodat je bijvoorbeeld door een app kunt scrollen door over de vingerafdrukscanner te vegen. Dit is een functie die we al kennen van Huawei-smartphones.

Op de achtergrond wordt Google’s VR-systeem Daydream ook dieper geïntegreerd in Android.

Google Daydream
Daydream is het VR-platform van Google.

Nexus

Nog voor de jaarwisseling moet Android 7.1 uitgerold worden voor Nexus-toestellen. Wanneer deze wordt uitgerold voor smartphones van andere fabrikanten (en welke toestellen in aanmerking komen) is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Wat is er nieuw in Android 7.1?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.