Wat je kunt verwachten van Disney+ in 2020

Door: Laura Kempenaar | 20 januari 2020 06:04

Nieuws

2019 was als start voor Disney+ een goed jaar, met na één dag al 10 miljoen abonnees. Bovendien wist het elke week verschijnende The Mandalorian een groot aantal abonnees te trekken, en te houden. We zullen in 2020 niet direct meer veel zien van Baby Yoda, maar hoe zit dat met andere programma’s en films?

In 2020 lijkt Disney het met Star Wars iets rustiger aan te doen en zet het meer in op Marvel. Een serie die eigenlijk in 2021 zou komen is zelfs vervroegd: WandaVision komt dit jaar nog naar Disney+, samen met een andere Marvel-serie, namelijk Falcon and the Winter Soldier. In WandaVision volgen we Vision (Paul Bettany) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), terwijl we in Falcon and the Winter Soldier meer zien van enkele belangrijke personages uit de Captain America-films: Sam Wilson (Anthony Mackie) en Bucky Barnes (Sebastian Stan).

Disney

Doctor Strange and the Multiverse of Madness

Daarnaast komt er ook een Marvel-film exclusief naar de streamingdienst van de Mouse House: Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Daarnaast komt er nog een heleboel compleet nieuwe content: Short Circuit: Experimental Films, Timmy Failure: Mistakes Were Made, Star Girl, Secret Society of Second Born Royals en Rogue Trip. Voor natuurliefhebbers zijn er de Disney Nature-documentaires en films Penguins, Dolphin Reef en Elephant. Becoming komt dit jaar ook naar Disney+, de docuserie waarin wordt ingezoomd op het succes van bekende sporters als LeBron James, maar ook muzikanten en overige entertainers zoals Nick Cannon en Candace Parker.

Er komt echter ook content voor de kleintjes, waaronder Monsters at Work. Dat is een spin-off van de grappige animatiefilm Monsters & Co. Ook zien we Lizzie McGuire terug, die na haar live-action-serie op televisie nu dus de sprong maakt naar streaming. Toy Story’s Lamp Life komt deze maand nog en vertelt hoe het Bo Peep verging tussen de tweede en vierde film van Toy Story.

Niet dat het alleen maar nieuwe content hoeft te zijn, want de grote reden dat Disney+ succesvol is, is niet alleen door nieuwe content. Er zijn honderden bestaande televisieseries en films te zien van allerlei merken: Marvel, Star Wars, National Geographic, Pixar, Disney Channel en Disney klassiekers.

Niet helemaal Star Wars-loos

Het is niet zo dat er helemaal geen Star Wars-content meer komt, want Star Wars: The Clone Wars wordt nog dit jaar voorzien van een zevende seizoen. Bovendien wordt het tweede seizoen van The Mandalorian wel verwacht dit jaar, al zal dat niet in de eerste helft zijn. Het is geen Star Wars, maar het zijn wel bijzondere wezens: The Muppets krijgen Muppets Now dit jaar, een serie bestaande uit allemaal shorts.

High School Musical: The Musical: The Series: seizoen 2, zo heet het echt, komt ook naar Disney+. Het eerste seizoen werd goed ontvangen en Disney vond het een goed idee om ook aan die serie meteen een tweede seizoen te plakken. Verder kunnen kinderen genieten van de film van Phineas & Ferb, genaamd Candace Against the Universe.

Aanstaande vrijdag start Diary of a Future President, over een Cubaans-Amerikaanse meisje dat er alles aan doet om later maar de president van Amerika te worden. Je ziet in die serie onder andere Gina Rodrigues (Jane the Virgin) en Selenis Leyva (Orange is the New Black).

Eigenlijk heeft Disney+ na de vliegende start en The Mandalorian een monster gecreëerd, want het wordt moeilijk om de streamingdienst constant zo interessant te houden. Het heeft er daarom al voor gekozen om niet in één keer een heel seizoen van een serie online te zetten, maar juist voor een week-na-week-uitrol te gaan. Aan de andere kant is Disney+ relatief goedkoop: het kost 6,99 euro per maand en je kunt hier meteen al 4K-content voor kijken.

0 Reactie(s) op: Wat je kunt verwachten van Disney+ in 2020

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.