Wat zijn Twitter Stickers en hoe gebruik je ze?

Door: Martin Gijzemijter | 28 augustus 2016 08:18

How To

We leven in een tijd waarin sociale netwerken de hete adem van hun concurrenten in de nek voelen en daardoor eindelijk een beetje gaan innoveren (lees: jatten van de concurrentie). Het leidt in ieder geval wel tot leuke nieuwe functies, dus ons hoor je niet klagen. Een voorbeeld daarvan zijn de nieuwe stickers van Twitter. Wat zijn het en wat kun je ermee?

Ieder sociaal netwerk biedt je de mogelijkheid om foto’s en video’s te delen. De laatste tijd ligt de nadruk echter steeds meer op het verrijken van die foto’s en video’s, om je de mogelijkheid te geven je nog beter uit te drukken. Om die reden heeft Twitter de stickers in het leven geroepen. Lees ook:Twitter vernieuwt na 9 jaar nog steeds.

Wat zijn Twitter Stickers?

Twitter Stickers zijn kleine kleurrijke plaatjes die je op je foto kunt ‘plakken’ om het zo een extra persoonlijk tintje te geven. Denk aan een hoedje en een zonnebril die je opzet bij iemand op een foto of een smiley of andersoortig pictogram. Twitter ververst de stickers regelmatig en voeg ook speciale stickers toe bij een bepaalde gebeurtenis, zodat gebruikers daarmee massaal een bepaald gevoel kunnen creëren (denk aan kerst, een WK, maar ook een aanslag). Tot slot zijn stickers ook een manier voor het sociale netwerk om extra geld te verdienen, omdat bedrijven ook stickers kunnen releasen (tegen betaling) die gebruikers kunnen opplakken. Deze vorm van inkomsten genereren is natuurlijk goed nieuws, omdat je er als gebruiker nauwelijks last van hebt.

Hoe gebruik je Twitter Stickers

Een Twitter Sticker opplakken is heel eenvoudig. Start de Twitter-app op je smartphone en maak een nieuwe tweet. Voeg vervolgens een foto toe op de manier die je gewend bent. Wanneer je dit hebt gedaan, verschijnt onderin een pictogram met een smiley. Wanneer je hierop drukt, kun je kiezen uit de stickers die op dat moment beschikbaar zijn. Eenmaal toegevoegd kun je de sticker groter en kleiner maken met knijpbewegingen en draaien zoals je ook een foto op je smartphone draait. Je kunt zoveel stickers toevoegen als je wilt.

0 Reactie(s) op: Wat zijn Twitter Stickers en hoe gebruik je ze?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.