WhatsApp-concurrent van Samsung

© CIDimport

WhatsApp-concurrent van Samsung

Geplaatst: 22 januari 2012 - 10:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Redactie ID.nl

Samsung heeft met ChatON nu - naast Android, BlackBerry en Bada - ook voor iOS een chat-app gelanceerd, die qua werking en functionaliteit vrijwel identiek is aan de meest populaire cross-platform chatapplicatie WhatsApp.

Instellen gaat ook zoals bij WhatsApp: je begint door je gegevens in te vullen en je telefoonnummer. Vervolgens krijg je een SMS met een verificatiecode en ben je klaar voor de start. De app checkt automatisch in je contactenlijst welke personen ChatON al gebruiken, in mijn geval 0 personen. Dit geeft direct aan waar de schoen wellicht gaat wringen voor Samsung. De app biedt namelijk ook een cross-platform chat- en groepschatfunctie en het delen van foto's, video's, locatie en dergelijke. Hoe krijgen ze de vele gebruikers van WhatsApp over de streep om een ander medium te gaan gebruiken? Wellicht met een aantal extra opties.

Aan extra's ten opzichte van WhatsApp vind je bijvoorbeeld de media-mogelijkheden van de app, die het mogelijk maken een animatie van figuren en tekeningen te sturen. Daarnaast heb je in de app ook een persoonlijke pagina waarop ChatON-gebruikers berichten kunnen achterlaten. Tenslotte geeft de app overzichtelijke weergaves van media die gedeeld zijn in een bepaalde chat en een overzicht van je favoriete chat-buddies. Een ander voordeel ten opzichte van Whatsapp is dat deze app gratis is.

Kortom

Samsungs ChatON is een mooi uitgevoerde en tevens gratis cross-platform chatapplicatie, die de concurrentie met WhatsApp aangaat. Qua functionaliteit en uiterlijk wint ChatON het zelfs, maar de app komt waarschijnlijk te laat om de gevestigde chatreus van de troon te kunnen stoten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten