WhatsApp maakt overzetten chatgesprekken naar iPhone mogelijk

Door: Joris Peterse | 15 juni 2022 10:05

whatsapp nepnieuws app smartphone
Nieuws

Eindelijk is het ook mogelijk je WhatsApp-gespreksgeschiedenis over te zetten van je Android-smartphone naar een iPhone. De mogelijkheid was al een tijdje geleden aangekondigd en hing al in de lucht.

Ongeveer een jaar geleden kondigde WhatsApp tijdens een Samsung-evenement aan dat het de mogelijkheid zou introduceren om gespreksgeschiedenis over te zetten van iPhones naar Samsung-smartphones. Tevens werd bekendgemaakt dat WhatsApp het op een later moment ook mogelijk zou maken om van Android-smartphones naar iPhones over te stappen en er een functie komt die je gespreksgeschiedenis naar Android-smartphones die niet van Samsung zijn over te zetten.

Hoe zet ik mijn WhatsApp gespreksgeschiedenis over?

Basale functies die eigenlijk al vanaf de begindagen al mogelijk zouden moeten zijn. Toch vind je de overstapfunctionaliteit niet direct op de plek waar je deze verwacht. Wil je je WhatsApp gespreksgeschiedenis overzetten naar je (nieuwe) iPhone, dan vind je deze functie vanaf nu in de Android-app “Stap over op iOS”. In deze app kun je aangeven welke gegevens je naar de iPhone wilt migreren, hierbij kun je nu ook je WhatsApp-gespreksgeschiedenis (inclusief opgeslagen foto’s, video’s en andere documenten) overzetten. Had je al WhatsApp op je iPhone staan, dan worden deze gegevens wel overschreven.

Wie een Samsung-smartphone heeft kan al langer op een gelijkwaardige manier zijn gespreksgeschiedenis overzetten met Samsung’s Smart Switch App. Nieuwe Android-smartphones met Android 12 kunnen de gespreksgeschiedenis overzetten met de ingebouwde migratiefunctie. Voor beide opties heb je wel een usb-c naar lightning-kabel nodig.

WhatsApp back-up
De back-upfunctie kun je niet voor alle migraties gebruiken.

WhatsApp timmert aan de weg

Eerder deze week kregen WhatsApp-betagebruikers al de mogelijkheid voorgeschoteld om online back-ups te exporteren uit de cloudopslag. Waarmee al verklapt werd dat de ontwikkelaars druk bezig zijn met migratiefuncties van WhatsApp.

Tot voorheen was het alleen mogelijk om je WhatsApp gespreksgeschiedenis over te zetten via deze online back-ups, maar niet om het te migreren naar Android of iOS. Tussen Android-smartphones was overzetten ook mogelijk door via de Windows Verkenner het WhatsApp-mapje in zijn geheel naar de nieuwe Android-smartphone te kopiëren.

0 Reactie(s) op: WhatsApp maakt overzetten chatgesprekken naar iPhone mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.