Win10 All Settings - Alle Windows 10-instellingen met één klik

Door: dirk-schoofs | 03 februari 2021 06:06

Tweak de zoekinstellingen van Windows 10
Review

Hoe vaak lees je in een stuk als dit reeksen van opeenvolgende stapjes om tot een bepaald knopje of menu te komen? De instellingen om Windows 10 te configureren staan verspreid over allerlei vensters, panelen en submenu’s. Win10 All Settings organiseert al die configuratiemogelijkheden in één uitklapmenu vanuit het systeemvak.

Win10 All Settings

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
www.wintools.info/index.php/win10-all-settings
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Met één muisklikje bij de juiste instelling
  • Minpunten
  • Je kunt geen instellingen weglaten om gebruikers tegen vergissingen te beschermen

Windows heeft al lang een manier om alle instellingen in één pagina te bekijken. Dit uitgebreid configuratiepaneel werd door techneuten bij wijze van grap de God-modus genoemd. Over grap gesproken, om bij die modus te komen moet je een nieuwe map maken, die je de naam geeft: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. In dit venster kom je ook bij instellingen waarmee je zonder kennis van zaken, schade kunt aanrichten.

200 opties

Win10 All Settings is beschikbaar als exe-bestand, dus je kunt het ook via een usb-stick laten werken. Wanneer je het exe-file opent, zie je een nieuw pictogram in het systeemvak. Klik er met de linkermuisknop op en dan kom je bij een venster met meer dan 200 gecategoriseerde opties. Dat is Windows 10 God Mode, die je hebt bereikt zonder risico op typfouten. Helaas is dit niet bepaald overzichtelijk.

In de Options pas je de werking van Win10 All Settings aan.

Rechts klikken

Interessanter wordt het wanneer je met de rechtermuisknop op het pictogram van Win10 All Settings klikt. Op die manier kom je bij de items Control Panels, Admin Tools, Windows Settings, Tools. Ga je verder naar de Control Panels, dan kom je bij alle configuratieonderdelen die alfabetisch met verschillende kleuren zijn georganiseerd. En ook hier is er een optie Create God Mode icon die een snelkoppeling plaatst op het bureaublad naar de God Mode-opties.

Conclusie

Win10 All Settings werkt probleemloos en vraagt geen installatie, zodat je het snel kunt laten starten op een nieuwe computer. Eenmaal eraan gewend, ga je nooit meer graven in het Configuratiescherm of in de Instellingen van Windows 10. Bovendien is deze versie voorzien van een Autostart-functie, zodat de tool actief wordt wanneer je het systeem start.

0 Reactie(s) op: Win10 All Settings - Alle Windows 10-instellingen met één klik

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.