Windows 8 Pro te downgraden naar Windows 7 of Vista

Door: Elmar Rekers | 03 september 2012 15:39

Nieuws

Microsoft biedt gebruikers van Windows 8 Pro de optie om terug te vallen op Windows 7 of Vista. Dat blijkt althans uit de licentievoorwaarden van Microsoft. De downgrade is enkel mogelijk met OEM-versies van Windows 8 Pro.

Door een dergelijk downgrade-programma mee te leveren met Windows 8 Pro, krijgen gebruikers de optie om terug te gaan naar Windows Vista Business of Windows 7 Professional. Windows XP behoort dus niet tot de mogelijkheden.

OEM-versie Windows 8

Het downgraden van het besturingssysteem is enkel mogelijk met de zogenoemde OEM-versie van Windows 8 Pro. Deze variant van het OS wordt doorgaans voorgeïnstalleerd op nieuwe pc's. Geheel onverwachts is de komst van de downgrade-optie overigens niet. Microsoft gaf eerder ook gebruikers van Windows 7 Professional al de mogelijkheid om terug te vallen op een ouder OS.

Microsoft lanceert Windows 8 eind oktober officieel. Benieuwd naar hetgeen u van dit nieuwe besturingssysteem kunt verwachten? Lees dan onze uitgebreide bespreking van de Consumer Preview die eerder dit jaar werd vrijgegeven.

0 Reactie(s) op: Windows 8 Pro te downgraden naar Windows 7 of Vista

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.