Windows XP blijkt redding voor HP

Door: rene-schoemaker | 21 augustus 2014 14:10

Nieuws

Windows XP is een goudmijntje voor HP, een reddingsboei in deze zware tijden. Na drie jaar van omzetdalingen verkoopt HP eindelijk meer pc's, zelfs desktops. Bedrijven willen nu eindelijk van hun XP-machines af en HP profiteert.

Windows XP is de reddingsboei waarop HP zat te wachten. Na jarenlange misère ziet de voormalige nummer één in de computermarkt eindelijk weer eens licht aan het einde van de tunnel. Dat komt omdat bedrijven eindelijk migreren van Windows XP naar "een modernere Windows-versie".

De pc-verkopen gingen in het afgelopen kwartaal met 12 procent omhoog, waarbij notebooks favoriet waren (+18 procent) maar ook desktops (+ 9 procent) profiteerden.

Pc-verkopen enige lichtpuntje bij HP

De verkopen aan nieuwe pc's verbloemen niettemin de problemen die HP kent. Andere divisies (printers, software) kenden een minimale groei of zelfs een daling in omzet. CEO Meg Whitman wil groeien in software en services en juist daar laat HP het nog liggen.

Maar, nu zegt Whitman verrassend tegen Bloomberg dat zij vooral denkt te groeien in de pc-markt, waar "we geloven dat we nog meer marktaandeel kunnen pakken." Marktaandeel dat het bedrijf juist in de afgelopen jaren heeft verloren aan Lenovo.

3 Reactie(s) op: Windows XP blijkt redding voor HP

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 augustus 2014 15:32 Anoniem
  Ofwel zoals het spreekwoord luidt "De één z'n dood, is de ander zijn brood"
  De betekenis van deze uitdrukking ken je vast wel. Meestal wordt daarmee bedoeld dat iemand voordeel kan hebben, bij het ongeluk van de ander. De uitdrukking kan ook letterlijk betekenen dat HP baat heeft bij Windows XP's dood.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 augustus 2014 01:14 Anoniem
  Leuke reclame voor HP. Ik typ dit op een Hp laptop, maar nooit meer. Op deze laptop zijn zelfs normale functietoetsen door bloatware van HP aangepast.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 augustus 2014 18:40 Anoniem
  Vroeger stond HP voor kwaliteit (en dat was het ook) totdat ze onder druk van concurrenten probeerden mee te doen met lagere kwaliteit en prijzen. Ik heb zelf nog steeds een HP Laserjet 5 dagelijks in gebruik, deze is meer dan 15 jaar oud volgens mij. Ik heb 2 jaar geleden een HP Colour laser gekocht, en deze was na 1,5 jaar eraan door ontwerpfout (toner op spiegels). Ik denk dat HP enkel kan overleven door een richting te kiezen en niet mee te doen met concurrenten. Een externe factor zoals WinXp dat komt te vervallen is leuk meegenomen maar is geen reden tot succes.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.