Windows XP niet ondersteund door Call of Duty: Black Ops 2

Door: Elmar Rekers | 03 september 2012 12:17

Nieuws

Windows XP zal niet ondersteund worden door Call of Duty: Black Ops II. Dat blijkt uit de minimale systeemeisen die ontwikkelaar Treyarch voor de nieuwe shooter bekend heeft gemaakt.

Pc-gamers die tot op heden hebben vastgehouden aan Windows XP zullen volgens Treyarch buiten de boot vallen met Black Ops II. Wat betreft de hardware-eisen weet de studio echter te melden dat hun nieuwe Call of Duty-game ook op enigszins gedateerde systemen zal draaien.

"We hebben de game op verschillende hardware getest, en we zijn zeer overtuigd van de prestaties op systemen met minimale specificaties", schrijft Treyarch op zijn blog. DirectX 11 is namelijk een stuk lichter dan DirectX 9, en heeft minder rekenkracht van de cpu nodig om dezelfde hoeveelheid werk te verzetten."

Systeemeisen Black Ops 2

Om Black Ops II in november te kunnen spelen moeten pc-gamers over een systeem met Windows Vista (SP2) of Windows 7 beschikken. Verder vereist de game minimaal een Intel Core2Duo (2,66 GHz) of een AMD Phenom X3 8750 (2,4 GHz)-processor en 2 GB geheugen voor een 32-bit-systeem en 4 GB voor een 64-bit-systeem.

De videokaart moet minimaal op het niveau liggen van een Nvidia GeForce 8800GT (512 MB) of een ATI Radeon HD 3870 (512 MB). Call of Duty: Black Ops II staat gepland voor een release op 13 november en komt naast de pc ook uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

0 Reactie(s) op: Windows XP niet ondersteund door Call of Duty: Black Ops 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.