Windroplr 1.3.2

Door: evi-maquoi | 24 december 2010 09:35

Review

Droplr, de superhandige tool voor Mac om bestanden te delen, is nu ook beschikbaar voor Windows. Windroplr laat u toe om allerlei bestanden (zoals teksten, foto’s, videofragmenten, notities) heel eenvoudig te delen.

Windroplr werkt ontzettend eenvoudig. U hebt echter wel een Twitter-account als identificatie nodig om te kunnen inloggen. Na de installatie verschijnt er een gadget-achtig icoontje op uw bureaublad. Het volstaat om hier bestanden naartoe te slepen om ze op Droplr te publiceren. U hoeft dus niet, zoals bij andere bestandskoeriers zoals wetransfer of YouSendIt, via uw browser te uploaden. Gewoon uw bestanden slepen en plaatsen op het windroplr-logo. Het uploaden gebeurt volledig op de achtergrond. Na het uploadproces krijgt u een unieke url in de vorm van http://d.pr/uniekecode waarop u het geüploade bestand kunt bekijken of delen met vrienden. Naast het geüploade bestand ziet u een piepkleine advertentie.

Naast het uploaden van bestanden naar Droplr kunt u met windroplr ook notities, schermafbeeldingen of items van het klembord via uw Droplr-account delen. Hiervoor bestaan enkele eenvoudige toetsencombinaties. U kunt de link delen met anderen, ongeacht of deze windroplr geïnstalleerd hebben of niet.

Om een foto met vrienden te delen volstaat het om de unieke url te versturen. Via de browser kunnen zij de foto dan opvragen.

Instellingen aanpassen

Om een overzicht te krijgen van alle geüploade bestanden surft u naar droplr.com en logt u in met uw Twitter-account. Hier krijgt u een lijst te zien van al uw bestanden met telkens de unieke url ernaast. U krijgt ook een overzicht over het aantal bezoekers per unieke link. Hebt u echt heel veel bestanden geüpload? Om het geheel een beetje overzichtelijk te houden, kunt u uw Droplr-bestanden filteren op basis van bestandstype.

Via het windroplr-menu op uw computer krijgt u een overzicht van de laatst geüploade bestanden. Voorts kunt u hier ook instellen of het programma gelijktijdig met Windows gestart moet worden. Ook de sneltoetsen kunt u naar hartenlust aanpassen.

U hoeft uw bestanden maar naar dit kleine logootje te verslepen om ze te delen.

Conclusie

Wij zijn erg verheugd dat er nu ook een Droplr-variant voor Windows beschikbaar is. Windroplr is echt handig en werkt erg eenvoudig. U krijgt van Droplr.com gratis één gigabyte opslagruimte. Het enige minpuntje is dat u een Twitter-account nodig hebt om het programma te kunnen gebruiken. Aan de andere kant is het wel een voordeel dat u geüploade bestanden in één klik met uw Twitter-volgers kunt delen.

Windroplr 1.3.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 766 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen .NET Framework 4.0 in XP

Maker Bruno de Carvalho/BiasedBit

Oordeel 8/10

Pluspunten

Verschillende talen waaronder Nederlands

Supereenvoudig

1 GB gratis ruimte

Minpunten

Twitter-account nodig

Kleine advertentie op unieke pagina

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Windroplr 1.3.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.