Wordt Disney+ duurder?

Door: Justin Doornekamp | 02 juni 2022 11:06

Nieuws

Onder de streamingdiensten is Disney+ nog steeds een van de goedkoopste opties, maar dat kan gaan veranderen. Topman Bob Chapek van Disney heeft bevestigd dat er een prijsverhoging aan zit te komen. Maar tegelijk maakte hij bekend dat de streamingdienst ook goedkoper wordt. Hoe zit dat?

Disney+ is inmiddels alweer bijna drie jaar lang beschikbaar in Nederland en in de afgelopen jaren zijn er veel films en series naar de streamingdienst gekomen. Volgens Chapek sluit het aanbod hierdoor niet meer goed aan op de prijs van een abonnement. Bovendien moet Disney meer investeren om alle films en series op de streamingdienst beschikbaar te maken.

Na een prijsverhoging in oktober 2021, van 20 euro op jaarbasis, overweegt Disney dus opnieuw de prijzen te verhogen. Dit zal niet eerder dan in oktober van dit jaar gebeuren: daarna heeft het bedrijf “de flexibiliteit om naar prijsverhogingen te kijken”, aldus de topman. Hoeveel duurder een Disney+-abonnement wordt, blijft gissen. Volgens geruchten zou het gaan om een verhoging met 2 euro per maand.

Ook goedkoper abonnement   

Tegelijk wordt Disney+ ook goedkoper, omdat het nog voor het einde van dit jaar een goedkopere abonnementsvorm met advertenties wil lanceren in de Verenigde Staten. Disney verwacht dat het hierdoor een bredere doelgroep kan aanspreken, waardoor het aantal abonnees verder zal aantrekken. 

Hoe groot het prijsverschil zal zijn tussen het reguliere abonnement en het abonnement met advertenties blijft onduidelijk, maar er wordt gespeculeerd dat het gaat om enkele euro’s verschil. Het goedkopere abonnement zou dan richting 3 dollar per maand kunnen. In Nederland kost het reguliere abonnement 8,99 euro per maand.

Ook is het nog onduidelijk hoeveel advertenties gebruikers kunnen verwachten. Disney heeft eerder laten doorschemeren dat voor ieder uur dat je kijkt, er vier minuten aan reclames voorbij zal komen. Per advertentie zou het aanvankelijk gaan om 15 tot 30 seconden van je tijd, maar reclames zullen op termijn langer duren.

Bij een succesvolle uitrol zullen we de goedkopere abonnementsvorm vermoedelijk ook gaan zien in andere landen. 

Disney+ startscherm
Disney kijkt ook naar een abonnementsvorm met reclames.

Streaming wordt duurder

Ook Netflix verhoogde in oktober vorig jaar de prijzen. Het abonnement Standaard werd 1 euro per maand duurder tot 11,99 euro en de prijs voor Premium ging met 2 euro omhoog tot 15,99 euro. Bovendien test Netflix momenteel een nieuwe functie waardoor accountdelers op Netflix extra moeten betalen voor iets dat nu gratis is. Het gaat om zogenaamde subaccounts, die gelden voor mensen die actief deelnemen aan een abonnement, zonder een gezinslid te zijn.

Netflix is dus beduidend duurder dan Disney+ en dat lijkt niet te veranderen, zelfs niet na een verhoging van de prijzen door Disney.  

0 Reactie(s) op: Wordt Disney+ duurder?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.