XP-gebruikers zoeken massaal naar Windows 7-pc's

Door: rene-schoemaker | 18 maart 2014 20:00

Nieuws

De vraag naar machines met Windows 7 is op eBay verdubbeld in een jaar tijd. Onder druk van alle XP-commotie zoeken consumenten naar vervangende pc's, maar wel het liefst geen Windows 8-machines.

Pc-gebruikers struinen de digitale vlooienmarkten af om aan Windows 7 te komen, al dan niet met bijpassende hardware. Ook aanbieders van licenties krijgen meer toeloop, meldt The Register, aan de hand van cijfers van analistenbureau Terapeak. In de laatste zeven maanden is het aantal verkochte machines met Windows 7 verdubbeld op eBay.

Ook genoeg aanbod Windows 7 op Marktplaats

Maar buiten eBay of Marktplaats (ook daar genoeg aanbod) stappen steeds meer mensen naar de handelaars in tweedehands licenties, meldt The Register. Zo zegt Value Licensing dat in een kwartaal tijd het aantal aanvragen voor licenties per keer is verdubbeld.

Daarbij gaat het vooral om bedrijven met 10 tot 15 pc's, die van hun XP af willen en naar Windows 7 willen overstappen. Value Licensing komt aan die tweedehands licenties door die uit failliete boedels te kopen en kan die daardoor naar eigen zeggen met 80 procent korting aanbieden.

2 Reactie(s) op: XP-gebruikers zoeken massaal naar Windows 7-pc's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2014 12:01 Oscar
  Logisch dat XP'ers, met een spaarvarken, dat dik genoeg is, Windows 7 pc's zoeken, want Windows 7 is op een paar details (onder de motorkap) na, vrijwel identiek aan Windows XP. En de (vraag) prijs, zou met de steeds dichter naderende, door Microsoft geplande, digitale executie datum (08 april 2014) van Windows XP.
  .
  Wel eens kunnen uitmonden in een forse prijsstijging. Ofwel de (2e hands) handelaren die nog wat aan voorraad op de plank hebben staan, grijpen nu hun kans. Om te profiteren van de enorme run op Windows 7 pc's die is ontstaan. Ofwel de enorme vraag en (mogelijk beperkt) aanbod.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 maart 2014 19:20 Anoniem
  Wie weet 'waar en hoe' te zoeken zijn alles Windows gratis te verkrijgen een ook nog eens perfect geregistreerd. Heb tot nu toe ze allen zonder problemen aan de praat gekregen en dit zonder enige andere rotzooi.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.