YouTube-video's afspelen en downloaden met VLC

Door: lub-snoek | 20 november 2015 08:08

How To

VLC wordt al jaren geroemd om het afspelen van vrijwel alle bestandsformaten. Naast het afspelen van lokale media, kan YouTube ook media van het web tappen. Door een handigheidje in VLC is het mogelijk om vervolgens de video te downloaden van uit je browser.

Zo stream je

Om een video van YouTube in VLC te streamen klik je op media en kies je netwerkstream openen. Als het goed is, springt er een venster in beeld met een adresbalk, hier plak je het internet-adres van de YouTube-video. Nadat je op openen drukt, zal VLC de video afspelen.

Hier voer je de URL in van de YouTube-video.

YoutTube-video's downloaden

Om de video te downloaden, klik je op extra > codecinformatie. Bij locatie vindt je een internetadres, daar haalt VLC de video vandaan. Door deze link te kopiëren en in je browser te plakken, opent je browser de video. Doordat de browser de video niet via YouTube afspeelt, is het nu mogelijk om met de rechtermuisknop op de video te klikken en de video op te slaan.

Voor OSX: Een YouTube-video open je door onder bestand te klikken op netwerk openen. Daar kun je de link van de video plakken. Codecinformatie is te vinden onder de optie-knop venster.

2 Reactie(s) op: YouTube-video's afspelen en downloaden met VLC

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 november 2015 09:50 Anoniem
  Thanks! geweldige tip :)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 november 2015 18:18 Anoniem
  Voor het downloaden kan je ook https://www.4kdownload.com/nl/products/product-videodownloader gebruiken die btw 1080o en 4k van youtube kan downloaden
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.