Zing mee met Spotify - Hier vind je songteksten terug

Door: Randolf Bouwma | 22 december 2021 08:12

How To

Vol overgave je favoriete muziek meezingen is natuurlijk het leukste als je weet wat er daadwerkelijk gezongen wordt. En dat is nog wel eens lastig te verstaan! Daarom toont Spotify inmiddels songteksten bij veel populaire nummers. Hoe je lyrics in Spotify tevoorschijn tovert op pc en smartphone, lees je hier.

Bij cd's en LP's vind je songteksten nog wel eens afgedrukt in een boekje of op de hoes, maar bij streaming gaat dat uiteraard wat lastiger. Als je eenmaal weet waar je de lyricsfunctie in Spotify terug kunt vinden, weet je voortaan weer precies wat er gezongen wordt. Daarbij wel gezegd dat nog niet elk nummer lyrics bijgevoegd heeft. Dat geldt dat met name voor bands die wat meer obscuur zijn. Voor veel populaire artiesten zijn ze echter gewoon van de (zang)partij.

Zodra de songteksten door Spotify worden getoond, zie je precies bij welke regel je gebleven bent. Dat deel van de tekst is witgekleurd, de rest is zwart. Eigenlijk is het nog net geen volwaardige karaoke, daarvoor zou het eigenlijk per woord moeten kleuren.

Toch is het wel ook een leuke functie voor op een feestje, want het werkt net zo goed op de Spotify-app voor smart-tv's. Zo kijkt - en zingt! - iedereen tegelijk mee.  

Lyrics in Spotify voor Windows / macOS

Pakken we eerst de desktopversie van Spotify erbij, voor Windows en MacOS. Start eerst het nummer dat je mee wilt zingen zodat de afspeelbalk tevoorschijn komt. Wanneer songteksten beschikbaar zijn, duikt er rechtsonder (naast de wachtrij-knop) een nieuw icoontje van een microfoon op. 

Klik hierop en de lyrics komen in beeld, zo simpel is het. Genoeg gezien? Klik weer op de microfoon en je afspeellijsten komen weer tevoorschijn.

Lyrics in Spotify voor Android / iOS

Op Spotify voor Android en iOS werkt het net weer even anders. Open het nummer dat wordt afgespeeld voor de volledige weergave en scroll een stukje omlaag. Hier zie je nu de songtekst in z'n geheel staan. Druk op de pijltjes bovenin om ze schermvullend weer te geven. 

Ook hier geldt: de witte tekst geeft aan waar je in de song bent gebleven.

Je ziet hier tenslotte ook nog de optie Delen staan. Tik daarop en selecteer vervolgens je favoriete regels. Kies daarna een contact om de tekst naartoe te sturen, inclusief een handige link om het nummer zelf direct op Spotify te openen. Start eventueel een groepssessie in Spotify om meteen samen naar jullie favoriete tracks te luisteren, én mee te zingen!

0 Reactie(s) op: Zing mee met Spotify - Hier vind je songteksten terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.