Zo bestel je bioscoopkaartjes in de Pathé-app

Door: Laura Kempenaar | 02 november 2019 14:11

How To

Als je naar de bioscoop gaat, dan kan dat zeker op een première-avond allemaal best lang duren bij de kassa. Het is veel prettiger om snel je kaartje uit een automaat te kunnen halen. Bovendien weet je als je op die avond zelf pas een ticket zou kopen niet zeker of er nog een plek vrij is. Het is veel makkelijker om van te voren een ticket te kopen en dat kan gemakkelijk via de app van je bioscoop. Zo bestel je bioscoopkaartjes in de Pathé-app.

Om de Pathé-app te gebruiken, moet je uiteraard eerst de app downloaden in de app-winkel op je Android of iPhone. Als je dat hebt gedaan, dan open je deze en klik je op het klokje dat je kunt vinden in de gele balk bovenin het scherm. Linksboven verschijnt dan Kies je bioscoop. Hierin selecteer je de stad waar je naartoe wilt of zelfs specifiek de bioscoop die je wilt bezoeken. Het aanbod per Pathé-bioscoop kan enorm verschillen: in bijvoorbeeld Pathé City Amsterdam worden meer arthouse-films gedraaid, terwijl je in De Munt in die stad vooral terecht kunt voor de grote blockbusters.

Nadat je de kaartjes geselecteerd hebt, geeft de Pathé-app je 15 minuten voor de transactie.

Films en tijden

Als je de locatie hebt geselecteerd, dan tik je bovenin op OK en toont de app je vanzelf de films en de tijden voor vandaag. Wil je het voor andere data weten, dan kun je gemakkelijk de gewenste datum aantikken. Je scrollt naar beneden om alle films en tijden te zien en als je je keuze hebt gemaakt, dan tik je op de tijd om je tickets te boeken. Tenminste, als je eerst wil kijken hoe vol de zaal is, dan tik je op de gewenste tijd maar houd je je vinger iets langer op het scherm. Je ziet in het schermpje dat oppopt ook meteen welke taal de film is en in welke zaal de film draait.

Maak je keuze en je komt in het scherm om tickets te kopen. Je krijgt hiervoor 15 minuten de tijd, wat aftelt rechtsbovenin het scherm. Je tikt op de plus naast de tickets om het aantal kaartjes toe te voegen. Heb je zelf een abonnement op de bioscoop of iemand waarmee je gaat, dan kun je die toevoegen onder het kopje Unlimited. Dat kan handmatig door op het plusje te drukken, maar je kunt mensen in deze app ook toevoegen als vrienden, waardoor je daarna alleen op de poppetjes hoeft te drukken die naast Unlimited verschijnen om iemand te selecteren.

Bestel je echter bijvoorbeeld alleen twee betaalde kaartjes, dan tik je naast Normaal twee keer op de plus en daarna onderin op het pijltje om verder te gaan. Je krijgt dan de bioscoopzaal te zien, waarbij je alleen op de gewenste zitplaatsen hoeft te tikken om jezelf daar naar te zetten. Je tikt daarna weer op het ‘volgende’-pijltje en je komt in het overzicht waarin je met de algemene voorwaarden akkoord moet gaan om door te gaan. Tik weer op Verdergaan en je komt in een scherm waarin het erop lijkt dat je moet inloggen met een account.

Je kiest je bioscoopstoel alsof je incheckt voor een vlucht.

Anoniem een ticket aanschaffen

Dat hoeft echter niet. Als je geen account hebt of geen account wil maken, dan kun je rechtsboven ook ‘overslaan’ kiezen. Je koopt dan ‘anoniem’ een kaartje. Het enige dat je hoeft in te vullen is tweemaal je e-mailadres. Bij doorgaan en betalen zie je vervolgens een groot aantal betaalwijzen om uit te kiezen. Kies de betaaldienst van je voorkeur en na het betaalproces (de app opent de betaalmanier vaak in een popup), dan krijg je de bevestiging te zien in de Pathé-app en in je mail, want daar zijn de tickets. Deze worden weergegeven als QR-codes en die kunnen zowel bij de kassa als bij de kaartautomaat worden gescand voor fysieke kaartjes. In ieder geval heb je het volledige bedrag betaald, dus je hoeft niet een x aantal minuten voor de film begint de tickets al op te halen.

Een ticket kopen in de Pathé-app gaat erg gemakkelijk en mocht je toch je bioscoopdate moeten annuleren, dan is Pathé er vaak coulant in om je je geld terug te geven. Uiteraard moet je dit wel op tijd aangeven bij het bedrijf.

Naast de bevestiging ontvang je een QR-code om je kaartjes direct uit de automaat te halen.

0 Reactie(s) op: Zo bestel je bioscoopkaartjes in de Pathé-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.