Exporteer je afspeellijsten met Soundiiz

Door: evi-maquoi | 08 september 2015 07:24

How To

Heb je een hele tijd geleden voor die ene streamingdienst gekozen en wil je nu overstappen naar een andere? Dankzij Soundiiz verhuis je je Spotify- of Deezer-afspeellijsten in een handomdraai naar Tidal, Qobuz of Xbox Music.

Aanmelden

Het abonnementsgeld van streamingdiensten is nagenoeg identiek. De drempel om over te stappen is echter groot. Tenzij je gebruikmaakt van Soundiiz. Wij leggen je in dit voorbeeld uit hoe je overstapt van Spotify naar Deezer, maar weet dat Soundiiz ook overweg kan met Tidal, YouTube, Rdio, Qobuz, SoundCloud, Last.fm, Napster en Xbox Music. Enkel Google Play Music is een opvallende afwezige. De toepassing zit nog in bètafase, maar werkt behoorlijk goed. Ga naar www.soundiiz.com en klik op Start converting. Klik op de muziekdienst die je aan Soundiiz wilt koppelen, in ons geval Connect to Spotify. Ga verder met Log in op Spotify en bevestig met OK. Lees ook: Apple Music versus Spotify - wat is de beste streamingdienst?

In het groene vak zijn alle Spotify-afspeellijsten netjes opgesomd.

Kies een bestemming

Vervolgens verbind je ook met de streamingdienst waarnaar je wilt verhuizen, bijvoorbeeld Deezer. Klik op Connect to Deezer en meld je aan. Afspeellijsten die je hier eerder al gemaakt hebt, verschijnen nu in het zwarte vak. Heb je nog geen account bij Deezer? Dan kies je simpelweg voor Schrijf je hier in om te registreren.

Verslepen en klaar!

Heb je met je minimaal twee diensten aangemeld? Dan is het simpelweg een kwestie van afspeellijsten verslepen van het ene vak naar het andere. In het dialoogvenster kun je desgewenst de naam van de playlist nog wijzigen. Klik op Convert om de overdracht te starten. Zodra de actie voltooid is, zie je welke nummers met succes overgeheveld zijn. Let wel, de conversie loopt niet elke keer helemaal perfect. Soms moet je het een tweede keer proberen.

Het overhevelen van een playlist verloopt erg snel.

Lijsten aanpassen

Wil je een overzicht van alle nummers in een bepaalde afspeellijst? Dan klik je op het tandwieltje naast een bepaalde lijst. Met het vuilnisemmertje verwijder je een nummer uit de lijst. Om het nummer te beluisteren, klik je simpelweg op de blauwe knop met het driehoekje. Je wordt dat omgeleid naar de browserversie van de desbetreffende muziekdienst.

0 Reactie(s) op: Exporteer je afspeellijsten met Soundiiz

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.