Zo gebruik je Spotify-codes

Door: lub-snoek | 09 mei 2017 09:54

Nieuws

Gebruikers van Spotify kunnen sinds kort muziek delen via Spotify-codes. Door een code te scannen met de camera van je smartphone, kan er snel en makkelijk muziek worden gedeeld. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

Spotify-codes

Als iemand muziek luistert en dat met jou wil delen, kan dat met een eenvoudige code. Deze code kun je tevoorschijn halen door op de optie-knop te drukken bij een specifiek nummer. Deze optie-knop ziet eruit als drie stipjes. In een lijst staan deze stipjes naast een nummer, als je het nummer hebt geopend staan de drie stipjes naast de titel van het nummer. Lees ook: Je locatie delen in Google Maps.

Nadat je op deze knop hebt gedrukt, zie je een lijst met opties. Bovenin zie je het desbetreffende nummer, met daaraan vast de Spotify Code.

Code scannen

Nu heb je een code opgeroepen, maar hoe scan je vervolgens zo'n code? Daarvoor moet je eerst op de zoekknop drukken. Naast de zoekbalk zie je het icoon van een camera. Klik daarop.

Vervolgens krijg je de melding of je Spotify toegang wil geven tot de camera. Sta dit toe.

Als iemand een nummer of album met je wil delen, scan je nu simpelweg de Spotify Code van het desbetreffende muziekstuk.

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je Spotify-codes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.