Zo gebruik je WhatsApp via je pc

Door: Joris Peterse | 19 februari 2015 14:30

Apps & Software

Met de app Pushbullet kun je direct reageren vanaf je computer op berichtjes van WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Hangouts en Line. Zo hoef je je Android smartphone niet meer uit je broekzak te halen om te reageren. Zo pak je het aan.

Om te kunnen reageren op berichtjes heb je een Android-smartphone of -tablet nodig, waarop WhatsApp, Facebook Messenger, Google Hangouts, Telegram of Line op geïnstalleerd staat. Houd er wel rekening mee dat WhatsApp niet geïnstalleerd kan worden op een Android-tablet. Naast je chat-applicatie installeer je ook de app Pushbullet om de koppeling te kunnen maken met je pc. Lees ook: WhatsApp start uitrol langverwachte belfunctie.

Om vanaf je pc (of Mac) te reageren op berichtjes heb je de Chrome-browser nodig. Hierin installeer je de browserextensie van Pushbullet. Wanneer je de extensie hebt geïnstalleerd zie je een icoontje met een kogel rechtsbovenin je browser. Hier meld je je aan met je Google-account. Je pc is nu klaar om de meldingen van je Android te tonen. Als je Android een melding ontvangt, wordt deze boven het systeemvak getoond. Vanuit deze pc-melding kun je direct reageren. Maar voordat je dat kunt doen, moet je eerst Pushbullet op je Android instellen.

Pushbullet

Open de Pushbullet-app en meld je wederom aan met (hetzelfde) Google-account. In het linkermenu verschijnen de apparaten waar je bestanden naartoe kunt sturen en ontvangen. Dat kunnen je andere Android-apparaten zijn die ook zijn aangemeld, maar ook apparaten van vrienden. Ook vind je hier Chrome terug. Dat is je computer waarmee je je net in de Chrome-browser hebt aangemeld.

Druk op beantwoorden om meteen wat terug te zeggen

Om meldingen van je Android-apparaat te ontvangen in Chrome op je pc, druk je op de menuknop rechtsboven in de app en kies je Instellingen. Druk vervolgens op Meldingen synchroniseren in-/uitschakelen en plaats in het Android-instellingenvenster een vinkje bij Meldingen synchroniseren.

Vanaf nu verschijnen meldingen op je smartphone of tablet in de rechteronderhoek van je beeldscherm. Wanneer de melding van een chatapplicatie is zie je de inhoud van het bericht en kun je op Beantwoorden drukken om vanaf je pc direct iets terug te zeggen. Een venstertje opent waarin je je antwoord typt en verstuurt.

Chatten doe je in een los venstertje op je desktop

Pushbullet heeft overigens veel meer in zijn mars dan alleen meldingen synchroniseren tussen je Android en je pc. Probeer het eens uit!

Gebruik je liever geen Pushbullet, dan is er is ook een andere manier om WhatsApp te gebruiken op je pc. Hierbij krijg je de gesprekken in je browser zelf te zien.

1 Reactie(s) op: Zo gebruik je WhatsApp via je pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 september 2015 00:50 Anoniem
  Houd er wel rekening mee dat WhatsApp niet geïnstalleerd kan worden op een Android-tablet.
  Dat is niet mijn ervaring, ik gebruik al jaren WhatsApp op een Medion LifeTab met Android 4.0.3. dus kan het wel degelijk.

  Met vriendelijke groeten,
  Wim, Munstergeleen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.