Zo installeer je de gratis Google-fonts in Windows

Door: robbin-ooijevaar | 08 juli 2016 11:28

How To

Google heeft een goede font-collectie die je gratis mag gebruiken. De collectie is vooral bekend bij webontwikkelaars omdat ze vrij eenvoudig online te gebruiken zijn. In dit artikel lees je waar je de lettertypes vindt en hoe je ze installeert in Windows.

Stap 1: Lettertypes van Google

De complete collectie lettertypes van Google vind je hier. Er is een zoekfuncties aanwezig, maar je kunt ook eenvoudig door de lettertypes scrollen. Links in beeld is het mogelijk om filters toe te passen zodat bijvoorbeeld alleen handgeschreven fonts of letters zonder schreef worden getoond. De voorbeelden worden standaard weergegeven met de tekst: "Grumpy wizards make toxic (...)". Je kunt een eigen tekst invullen bij Preview Text. Lees ook: Overal je favoriete lettertypen installeren met portable apps.

De Google-fonts staan in een lange lijst. Door op een item, een 'font-familie', te klikken, zie je alle variaties en groottes. Iets gevonden dat je bevalt? Klik op de knop Add to Collection en zoek verder. Herhaal dit voor alle lettertypes die je in Windows wilt gebruiken. De namen van de gekozen lettertypes verschijnen onder in je browser. Rechtsboven in beeld zie je een knop met een omlaag gerichte pijl. Klik hierop en kies .zip file om de lettertypes binnen te halen.

Stel zelf een pakketje samen van de Google-lettertypes die je wilt gebruiken op je computer.

Stap 2: Installeren

Pak het gedownloade zip-bestand uit. In de map vind je submappen met de ttf-lettertypebestanden. Dubbelklik op een ttf-bestand om het te openen. Windows toont een voorbeeldweergave. Klik op de knop Installeren om het lettertype beschikbaar te maken in Windows. Je kunt alle ttf-bestanden per 'familie' ook in één keer installeren. Open hiervoor de map in Windows Verkenner. Selecteer alle bestanden met de toetscombinatie Ctrl+A. Klik met de rechtermuisknop op je selectie en kies Installeren.

Installeer de ttf-lettertypes in Windows zodat je ze overal kunt gebruiken.

Stap 3: Nog meer fonts ...

Nu de lettertypes in Windows staan, kun je ze direct gebruiken in Word of een ander programma. We noemen in dit artikel de lettertype-collectie van Google omdat deze zeer populair is, maar er zijn meer bronnen waar je je fonts vandaan kunt halen. Als je de smaak te pakken hebt, neem dan ook eens een kijkje bij www.dafont.com, www.1001fonts.com en www.fontsquirrel.com. Het downloaden gaat hier iets anders, maar het installeren verloopt op dezelfde manier.

Er zijn veel websites waar je prachtige lettertypes kunt vinden.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je de gratis Google-fonts in Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.