Zo installeer je de Windows 10 Anniversary Update

Door: Joris Peterse | 09 augustus 2016 09:00

How To

Begin augustus begon Microsoft met de uitrol van de Anniversary Update van Windows 10. Heb je deze nog niet automatisch ontvangen, dan kun je hem makkelijk handmatig installeren.

Vanaf 2 augustus is de uitrol van de Anniversary Update gestart via de automatische Windows Update. Deze uitrol gaat geleidelijk, waardoor het mogelijk is dat de update nog niet automatisch op je Windows 10-pc is verschenen. Of misschien heb je via een programmaatje als Destroy Windows Spying of andere privacy-tools de Windows Update (onbewust) onderbroken. Gelukkig kun je hem eenvoudig zelf starten. De installatie vindt gewoon plaats alsof hij via Windows Update gebracht wordt. Lees ook: 10 interessante vernieuwingen in de Windows 10 Anniversary Update.

Windows Update

Voordat we de update handmatig starten kijken we eerst in de gewone instellingen of de Anniversary Update klaarstaat. Dit doe je door naar de Instellingen te gaan en Bijwerken en Beveiliging te kiezen. Bij Windows Update kun je bij Details zien wat er klaarstaat. Staat of gebeurt er niks bij Windows Update? Geen zorgen.

Op mijn systeem was Windows Update vast komen te zitten door teveel tweaks.

Handmatig starten

Via de website van Microsoft kun je de update handmatig starten. Kies voor Update now en een installatiebestandje opent. Dit installatiebestandje checkt of je Windows 10-systeem de update aan kan en begint de installatie. Dit proces duurt helaas wel even. In mijn geval was ik er meer dan een uur aan kwijt.

De tool van Microsoft helpt je eenvoudig verder.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je de Windows 10 Anniversary Update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.