Zo installeer je nu de Windows 11 22H2-update

Door: Wesley Akkerman | 16 juni 2022 08:59

How To

De Windows 11-update die in de tweede helft van 2022 verschijnt is nu al beschikbaar en te downloaden via de Release Preview Channel. Mocht je niet kunnen wachten om aan de slag te gaan met de nieuwe opties, dan kun je op deze manier vroegtijdig updaten.

Hoewel Windows 11 geregeld updates ontvangt, worden grote feature-updates slechts jaarlijks uitgebracht. Dat hoeft geen probleem te zijn, want zo krijgt Microsoft genoeg tijd om de verschillende opties goed uit te werken en te verfijnen, zodat de kans op problemen alleen maar afneemt. 

De eerstvolgende grote update voor Windows 11 is 22H2. Die afkorting staat voor de tweede helft van 2022. Mocht je ergens een keer H1 zien staan, dan staat dat dus voor de eerste helft van het jaar. De 22 verandert volgende jaar naar 23; de taal is hier dus vrij simpel.

Zoals het er nu naar uitziet, verschijnt de Windows 11 22H2-update ergens in september. Dan kan iedereen met een geschikt apparaat de update vanzelf verwachten op zijn of haar computer. De update is echter nu al beschikbaar in de Release Preview Channel. Dat betekent dat eigenlijk iedereen – uiteraard met een geschikte pc – de update kan binnenhalen en installeren. 

De update kan nog fouten bevatten, dus doe dit op eigen risico of op een computer of laptop die je niet heel de dag nodig hebt, om te voorkomen dat je wellicht tijdelijk zonder werkapparaat zit. Oké, dan is het nu tijd voor het downloaden.

Windows 11 22H2 downloaden

Voordat we de Windows 11 22H2-update kunnen downloaden, moet je ervoor zorgen dat je Windows-apparaat helemaal up-to-date is. Check via Instellingen > Windows Update of er niet nog stiekem een update klaarstaat. Download en installeer beschikbare content, zodat we door kunnen gaan naar de volgende stap. Zo installeer je nu de Windows 11 22H2-update.

Open Instellingen en zoek Diagnostische gegevens en feedback op. Dat kan via het zoekveld, maar ook via het kopje voor je privacy. Klik erop en selecteer de optie voor het verzenden van de optionele gegevens. Dat doe je door rechts de schuifregelaar naar rechts te verschuiven, zodat die blauw wordt. Dat is de eerste stap van deze kleine onderneming. 

Nu gaan we naar Windows Update binnen de instellingenapplicatie. Zoek dan de optie voor het Windows Insider-programma op binnen dit nieuwe scherm. Klik daarop, wacht een paar seconden en klik vervolgens rechts op de blauwe knop, zodat het updaten kan beginnen. Nu is het zaak dat je inlogt met hetzelfde Microsoft-account dat actief is op het huidige apparaat.

Akkoord geven

Klik vervolgens wederom op de blauwe knop, links, waarmee je bevestigt dat je akkoord gaat met de voorwaarden van Microsoft. In het volgende scherm kies je de onderste optie uit (Release Preview) en druk je wederom op de blauwe knop om door te gaan. Nu moet je wederom akkoord gaan met aanvullende voorwaarden en is het zaak om na dit proces de computer opnieuw op te starten.

Vanaf dit moment krijg je altijd een vroege versie van Windows 11 op je huidige computer, wanneer die beschikbaar is. Het gaat om een versie die zo goed als af is, waardoor fouten tot een minimum beperkt worden; maar onthoud dat dit niet risicoloos is. Check overigens na het opstarten voor nieuwe updates onder Windows Update, dan komt 22H2 vanzelf naar voren.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je nu de Windows 11 22H2-update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.