Zo kun je een gesprek verlaten op Twitter

Door: Justin Doornekamp | 12 augustus 2022 10:12

privacyvoorwaarden twitter
Nieuws

Ben je een discussie op Twitter zat? Dan kun je sinds kort een gesprek verlaten op Twitter. Hoe je dit precies doet zodat je niet meer constant erdoor gestoord wordt, lees je hier.

Als je reageert op een Twitter-bericht, dan doe je dat automatisch door de twitteraar te adresseren via @ gevolgd door zijn Twitter-naam. De ander krijgt dan een melding, waardoor hij weer op jou kan reageren. Zo ontstaat er een gesprek, waar geregeld andere mensen in betrokken raken. Het gevolg is dat je constant wordt genoemd in reacties. Tot voor kort kon je dit niet voorkomen, maar inmiddels heeft Twitter een functie uitgerold waardoor je gemakkelijk een gesprek kunt verlaten.

Dit komt erop neer dat je Twitter-naam wordt verwijderd uit het gesprek en dat je geen notificaties (inclusief push-berichten) meer ontvangt voor de betreffende discussie. Het voorkomt ook dat anderen jou kunnen taggen. De nieuwe functie is in de komende weken voor iedereen beschikbaar, op welk apparaat je Twitter ook gebruikt. 

Zo werkt het

Gebruik je de mobiele app, zorg dan dat je deze bijwerkt tot de laatste versie. Open de app en ga naar het Twitter-bericht waar je in getagd bent. Tik op de drie verticale puntjes, rechtsboven in het scherm. Hier vind je de optie Dit gesprek verlaten. Het kan zijn dat je de optie nog niet ziet staan. Twitter rolt de functie namelijk gefaseerd uit. Vervolgens bevestig je je keuze en ben je uit het gesprek gestapt.

De nieuwe functie lijkt in zekere zin op de optie Negeer dit gesprek, die al langere tijd in Twitter aanwezig is. Ook daarmee krijg je niet langer meldingen over het gesprek waarin je betrokken bent. Het verschil met een gesprek verlaten is echter dat je nog steeds kan worden benoemd in de discussie.

Binnenkort kun je naast een gesprek negeren, ook een gesprek verlaten.

Meer nieuwe functies

Hoewel topman Elon Musk van Tesla inmiddels heeft besloten niet langer een overname van Twitter te ambiëren, weerhoudt dit de microblogsite er niet van om te blijven innoveren. Zo wordt er momenteel een functie getest, waarmee je samen met een andere gebruiker een Twitter-bericht de wereld in kunt sturen.

Ook komt er mogelijk een notitiefunctie, genaamd Opmerking, bedoeld om langere berichten op Twitter te plaatsen. De notitie wordt dan als een soort bijlage in een Twitter-bericht verwerkt. Het aantal tekens voor een Opmerking wordt opgerekt van de huidige 280 naar 2.500 tekens. Genoeg om een wetenschappelijk artikel of schoolopdracht te delen. Het is nu al mogelijk om opmerkingen te lezen, maar je kunt de optie nog niet zelf gebruiken.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je een gesprek verlaten op Twitter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.