Zo kun je je Apple-notities lokaal opslaan

Door: Justin Doornekamp | 19 maart 2022 12:09

How To

Dankzij iCloud heb je je notities direct op al je Apple-apparaten staan. Maar wat als je helemaal niet wilt dat je aantekeningen worden gesynchroniseerd tussen je iPhone, iPad en Mac? Gelukkig kun je notities lokaal opslaan.

Standaard uploadt Apple vrijwel alles op je apparaten naar de cloud. In iCloud vind je dan ook al je contacten, agenda-afspraken, foto’s en dus ook notities terug. Voorheen had je in de Notities-app nog de optie om aantekeningen handmatig op te slaan op bijvoorbeeld je iPhone of Mac, maar die keuze kun je inmiddels niet meer maken. Vermoedelijk kwam het te vaak voor dat gebruikers daardoor documenten niet meer konden vinden, omdat ze deze op verschillende plekken hadden opgeslagen.

Hoewel de optie dus niet meer beschikbaar is in de app, kun je nog wel op een andere manier instellen dat je notities niet langer meer standaard in iCloud worden opgeslagen. Ga daarvoor naar de Instellingen-app op je iPhone en scrol vervolgens naar beneden voor de optie Notities. In dit menu vind je Standaardaccount en daarachter staat vermoedelijk iCloud. 

Tik hierop om het standaardaccount te wijzigen naar Op mijn iPhone, waarna alle notities die je vervolgens aanmaakt enkel worden opgeslagen op je telefoon. In de Notities-app kun je nu gemakkelijk aantekeningen verplaatsen naar andere mappen door je vinger ingedrukt te houden op een notitie en te kiezen voor Verplaats.  

Je kunt er ook voor kiezen om aantekeningen standaard op te laten slaan in Gmail. Deze vind je dan terug onder Notes, links in het menu als je bent ingelogd op je Gmail-account

Op een Mac

Wil je notities opslaan op je Mac, start op dit apparaat dan de app Notities op en klik op Notities / Voorkeuren en vink de optie Schakel de account 'Op mijn Mac' in aan.

Hoewel veel gebruikers het vermoedelijk fijn vinden om hun notities op al hun apparaten te hebben, kunnen er genoeg redenen zijn waarom je dit juist niet wilt. Bijvoorbeeld als je op je Mac je gebruikersaccount deelt met anderen in je huishouden en niet wilt dat zij jouw aantekeningen kunnen lezen. 

Misschien wil je wel dat sommige notities niet worden gesynchroniseerd, omdat je zelf al een back-up hebt van de meest belangrijke items. Door ze op één plek op te slaan, voorkom je dat je iCloud volloopt met allerlei onzinnige zaken.

Ben je niet te spreken over de Notities-app van Apple, dan kun je uiteraard ook voor andere notitie-app voor iOS kiezen.

Notities kun je opslaan in iCloud, Gmail of op je telefoon.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je Apple-notities lokaal opslaan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.