Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

Door: redactie-computertotaal | 17 augustus 2020 15:15

How To

Gmail is een fijne dienst om e-mails te versturen, maar het kan gebeuren dat de e-maildienst niet helemaal naar vlot loopt. Zo komt het weleens voor dat e-mails niet helemaal goed meer gesynchroniseerd worden binnen de Gmail-app. In zo'n geval kun je het beste jeGmail-account opnieuw instellen.

Problemen die zich voordoen wanneer de synchronisatie van Gmail niet goed meer verloopt, zijn onder andere dat je bijvoorbeeld geen e-mails meer kunt verzenden of ontvangen, e-mails blijven hangen tijdens het versturen, e-mails kunnen niet geopend worden, of dat de Gmail app erg traag is. Ook kun je een melding krijgen dat het account niet gesynchroniseerd is.

Als je op je Android-telefoon of iPhone dergelijke problemen met de synchronisatie van Gmail hebt, is moet je waarschijnlijk je Google-account verwijderen en Gmail opnieuw instellen. Het is echter een goed idee om eerst te kijken of je voldoende opslagruimte vrij hebt, en om de Gmail-app zelf te updaten om te kijken of daarmee het probleem is opgelost. Start vervolgens je Android-smartphone of iPhone opnieuw op.

Google account verwijderen

Ga op je Android-smartphone of iPhone binnen de Gmail-app naar Instellingen / Accounts / Google / Google-account en druk op je account. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle gegevens van Google die met je Android-apparaat gesynchroniseerd worden. Druk rechts bovenaan op de menuknop en kies Verwijderen.

Vervolgens moeten de gegevens van je Gmail-account in de app gewist worden, zodat je er niets achterblijft dat voor problemen zou kunnen zorgen.

Gmail opnieuw instellen

Ga op je Android-smartphone naar Instellingen / Apps / Alle apps / Gmail en druk bovenaan de lijst op de knop Nu stoppen en daarna op Uitschakelen. Vervolgens worden de fabrieksinstellingen van de Gmail-app hersteld.

Op een iPhone ga je in de Instellingen-app naar Algemeen, iPhone-opslag en tik vervolgens op Gmail. Hier vind je de optie Verwijder app. Download de app vervolgens opnieuw.

Open de Gmail-app en voeg je Google-account opnieuw toe. Gmail zal dan je e-mails helemaal opnieuw gaan synchroniseren.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.