Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

Door: Daan Doedens | 08 oktober 2020 16:08

How To

Heb je iemand een bericht gestuurd via WhatsApp, maar heb je eigenlijk direct spijt? Gelukkig is er een optie binnen de chat-app, waarmee je je verzonden bericht kunt intrekken. Als je geluk hebt, ben je op tijd en ziet de ontvanger nooit wat je geschreven hebt.

Hoe kan ik een WhatsApp-bericht verwijderen?

 • Hou je vinger op je bericht
 • Klik bovenaan op het menu dat verschijnt
 • Klik hier op het prullenbakje
 • Er staan nu twee opties Verwijder voor mezelf en Verwijder voor iedereen, bij de tweede optie zal de ontvanger het bericht niet meer kunnen zien.

WhatsApp-berichten verwijderen

Zorg eerst dat je de laatste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Stuur nu diegene een knullig berichtje, een foute foto, een gênante spelfout of een appje dat je eigenlijk voor iemand anders had bedoeld.

WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen

Houd je vinger nu even op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: Verwijderen voor mezelf en Annuleren. Inmiddels vind je binnen WhatsApp bij een bericht dat minder dan zeven minuten oud is een derde optie: Verwijderen voor iedereen. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zullen alleen nog een melding zien met 'U hebt dit bericht verwijderd' of 'Dit bericht is verwijderd'.

Na 7 minuten verwijderen

Zijn de 7 minuten verstreken, dan kun je in principe de optie Verwijderen voor iedereen niet meer kiezen. Er is wel een manier om je telefoon voor de gek te houden, waardoor de optie alsnog beschikbaar blijft. Zet de internetverbinding van je telefoon uit, 'kill' de WhatsApp-app en zet de tijd op je telefoon op een datum en tijd vóór het verzenden van je bericht. Open WhatsApp en verwijder een bericht op de manier zoals we dit beschreven hebben. Je zult erachter komen dat berichten die je langer dan zeven minuten geleden hebt verstuurd, kunt verwijderen. Zodra je weer connectie hebt met het internet, dan zal het bericht verwijderd zijn.

Op dezelfde manier kunnen ook foto's en video's worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje Media van degene naar wie je de foto in eerste instantie stuurde. iOS-gebruikers die ontvangen media automatisch laten opslaan in hun Foto's-mapje, ontvangen wel gewoon de filmpjes en afbeeldingen die zijn verstuurd, ongeacht of het betreffende bericht met daarin de media is verwijderd uit de chat.

Hoewel je een bericht kunt verwijderen, wil dat natuurlijk niet zeggen dat die ander het bericht niet heeft gelezen. Het behoeft geen uitleg dat je je berichten dus zo snel mogelijk wil verwijderen. Je krijgt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.

3 Reactie(s) op: Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 juli 2018 10:07 Rima
  Zoals jullie al aangaven: Dan moet de ontvanger wel de nieuwste versie van Whats app hebben, anders blijft het berichtje bij de ontvanger gewoon leesbaar : (
  Dus een bericht voor iedereen verwijderen, wil niet zeggen dat je bericht ook bij iedereen weg is, houd daar rekening mee.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 augustus 2018 21:46 ricodol
  misschien een rare vraag en hoop dat iemand me daar eens bij kan helpen, maar:

  hoe en waar of wanneer is het ook mogelijk als beheerder van een groep om berichten van anderen te verwijderen?

  het gebeurt nog wel eens dat andere leden in mijn groepsapp waar ik dus beheerder van ben een bericht in de groepsapp plaatsen, die te voorbarig is of een inhoudt heeft die niet thuishoort, ik zou dan graag als beheerder dan de mogelijkheid willen om zo'n bericht te kunnen verwijderen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 juli 2020 13:51 hiergeweest
  beste redactie
  08 juli 2020 00:00
  waar konen dan de reacties uit 2018 vandaan?

  groet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.