Zo kun je YouTube-video's offline bekijken

Door: Justin Doornekamp | 07 december 2021 06:15

How To

Ga je binnenkort op reis en verwacht je even geen actieve internetverbinding te hebben of wil je gewoonweg niet je databundel belasten met het kijken naar video’s op YouTube? We behandelen hoe je YouTube-video's offline bekijken kunt, door ze te downloaden.

Om video’s te kunnen downloaden, heb je een YouTube Premium-abonnement nodig. Dit abonnement kun je een maand kosteloos uitproberen en daarna betaal je 15,99 euro per maand. Volledige toegang tot YouTube Music is daarbij inbegrepen. 

Met een abonnement kun je video’s, maar ook afspeellijsten, vrij gemakkelijk downloaden op al je mobiele apparaten. Het is niet mogelijk om video’s op te slaan op je computer of laptop om ze offline te bekijken: dit kan alleen met filmpjes die je zelf hebt geüpload.

Filmpjes downloaden

Start dus op je tablet of smartphone de YouTube- of YouTube Music-app op en zorg dat je bent ingelogd op je Premium-account. Kies een willekeurige video uit en je vindt de Downloaden-optie tussen de Delen- en Clip-knop in. Vervolgens heb je de keuze om de video te downloaden in hoge kwaliteit (720p) of in normale kwaliteit (360p). 

Aan het vinkje kun je zien dat de video volledig gedownload is. Wordt je internetverbinding tijdens het downloaden onderbroken, dan zal YouTube het downloaden automatisch hervatten zodra je weer verbinding hebt.

De video’s blijven in principe altijd offline beschikbaar, mits je eens in de dertig dagen verbinding maakt met het internet in je eigen land of regio. Doe je dit niet, dan worden de offline video’s verwijderd en moet je deze opnieuw downloaden. Afspeellijsten worden overigens vanzelf bijgewerkt: komen er nieuwe video’s in een betreffende afspeellijst, dan worden de filmpjes automatisch gedownload naar je apparaat. 

Om YouTube-filmpjes te kunnen downloaden, heb je een betaald abonnement nodig.

Collectie

Je gedownloade video’s en afspeellijsten vind je door naar de hoofdpagina van de YouTube-app te gaan en te tikken op Bibliotheek. Onder Downloads zie je vervolgens al je offline filmpjes staan. Wil je video’s verwijderen, dan kun je dat doen door bij de video in de lijst op de drie verticale puntjes te drukken en te kiezen voor Verwijderen uit downloads.

In de instellingen van de YouTube-app kun je bij Achtergrond en downloads nog wat aanpassingen doen aan de manier waarop filmpjes worden gedownload. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat video’s alleen worden gedownload als je verbinding hebt met een wifi-netwerk

Je kunt tenslotte de optie Slim downloaden aanzetten als je wil dat YouTube automatisch content voor je downloadt op basis van wat je eerder hebt gekeken.  

2 Reactie(s) op: Zo kun je YouTube-video's offline bekijken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 december 2021 17:25 outlaw99
  Er is een goedkopere oplossing… er zijn programma's waarmee je voor een eenmalige betaling onbeperkt kunt downloaden…. even zoeken levert dus voordeel op…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 december 2021 15:31 boudeman
  Er zijn diverse sites die voor jou snel en gratis de meeste YT video's downloaden. Een voorbeeld is: https://en.y2mate.guru/48/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.