Zo maak je een Outlook-kalender voor het hele gezin

Door: Chwhynny Overbeeke | 27 augustus 2017 17:11

How To

Microsoft maakt het tegenwoordig mogelijk om een kalender met het hele gezin te delen. Dat is gemakkelijk omdat iedereen er dan bij kan, zodat er geen belangrijke gelegenheden of afspraken gemist worden. Hier laten we zien hoe je een Outlook-kalender met je gezin kunt delen.

Oorspronkelijk was de functie Mijn gezin van je Microsoft-account vooral bedoeld voor ouderlijk toezicht, bijvoorbeeld om je kinderen beperkingen op te leggen als het gaat om het gebruik van de computer en het internet, en om de locatie van hun apparaten te kunnen achterhalen. Tegenwoordig kun je met Mijn gezin je kalender met het hele gezin delen, zodat volwassenen nu een actievere rol spelen in deze functie.

De gezinsopties in Windows 10.

Je gezin toevoegen

Wanneer je Mijn gezin activeert in je Microsoft-account, wordt er automatisch een gedeelde kalender aangemaakt. Dit kun je doen op deze webpagina.

Je kunt hier volwassenen toevoegen door op Add adult te klikken, hun e-mailadres toe te voegen en ze een uitnodiging te sturen. Om ‘lid’ van het gezin te worden, moet de ontvanger de uitnodiging accepteren. Als je het wachtwoord dat hoort bij het e-mailadres van de volwassene die je wilt toevoegen kent, kun je deze persoon ook zelf meteen toevoegen zonder een uitnodiging te sturen.

Je kunt kinderen toevoegen door op Add child te klikken en hun e-mailadres in te voeren. Kinderen hoeven de uitnodiging niet eerst te accepteren. Om een kind toe te kunnen voegen moet het kind wel een eigen e-mailadres hebben. Het is niet mogelijk om een offline account toe te voegen of een account dat niet aan een e-mailadres gekoppeld is.

Als je iedereen hebt toegevoegd, krijg je via e-mail een bevestiging zodra je kalender is aangemaakt.

Kalender gebruiken

Iedereen in je gezin kan deze kalender benaderen via hun eigen Microsoft-account, in de browser of via Outlook. Alle gezinsleden kunnen hun eigen activiteiten aan de kalender toevoegen en activiteiten en afspraken van de overige gezinsleden bekijken.

Op die manier kun je veel beter rekening met elkaar houden, en voorkomen dat er dubbele afspraken gemaakt worden.

0 Reactie(s) op: Zo maak je een Outlook-kalender voor het hele gezin

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.