Zo moet je Disney+ opzeggen

Door: Lorenzo Jepma | 08 oktober 2019 14:28

Disney
Apps & Software

De afgelopen twee maanden heb je gratis kunnen genieten van Disney+. 12 november is de officiële lancering van de streamingdienst. Ben je niet van plan om Disney+ nog langer te gebruiken of wil je de dienst opzeggen voordat je moet betalen? Zo kun je gratis Disney+ opzeggen.

Disney+ abonnement opzeggen? doorloop je de volgende stappen:

 • Ga naar de Disney+ website
 • Log in op je account
 • Klik rechtsboven op je naam of avatar
 • Ga naar Account
 • Klik onder abonnementen op Factureringsgegevens
 • Klik op Abonnement opzeggen
 • Klik op Opzegging voltooien

Nadat Disney+ een proefperiode van twee maanden kende in Nederland gaat de streamingdienst op 12 november officieel van start. De dienst zal zijn lancering zien in onder andere Amerika, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De lancering betekent echter wel dat de gratis proefperiode voorbij is. Vanaf 12 november betaal je € 6,99 voor de dienst. Nog niet overtuigd? Lees hier hoe jij je abonnement kunt opzeggen.

Account via de website aangemaakt?

Bij het aanmaken van jouw account heb je een betaalmethode opgegeven. Je had de keuze uit drie opties: iDeal, Creditcard en PayPal. Daarnaast kon je jouw account op twee verschillende manieren aanmaken: via de website, of via de app. Deze keuzes hebben niet alleen invloed op hoe Disney+ jouw geld ontvangt, maar ook hoe je het abonnement op moet zeggen.

Als je het account via de app hebt aangemaakt dan zal de applicatie je bij de stap Factureringsgegevens naar de website sturen. Volg ook dan de stappen die hier boven staan.

Account aangemaakt via tablet of smartphone?

Als je via de app jouw account hebt aangemaakt, dan werkt het afmelden iets anders. In dit voorbeeld is een account via de Android-app aangemaakt en PayPal als betaalmethode gebruikt. Hierdoor is het Google Play account gekoppeld aan het Disney+ account. Je account verwijderen gaat dan iets anders. Je moet namelijk je abonnementen beheren en ook opzeggen via Google Play. Dit geldt ook voor mensen die een iPhone of iPad bezitten, maar dan doe je het opzeggen van abonnementen via de App store.

Screenshot van Disney+ opzeggen

Via Google Play doe je opzeggen als volgt:

 • Ga naar de Google Play store via de website of de app
 • Klik links op de drie streepjes en ga naar Mijn Abonnementen
 • Klik op Disney+
 • Klik vervolgens op Abonnement opzeggen

Dit werkt bijna hetzelfde op de App Store. Klik rechtsboven in de App Store op je account en ga naar Abonnementen. Hier kun je het abonnement opzeggen.

Wanneer je het abonnementen opzegt kun je nog wel tijdelijk gebruik maken van de dienst. Het abonnement verloopt op 11-11-2019.

De huidige bibliotheek van Disney+ bestaat voornamelijk uit klassieke Disney films en series en Marvel en Pixar-films. Disney is ook exclusieve content aan het maken voor de streamingdienst. The Mandolorian belooft een grote serie te worden. The Mandolorian is een live-action serie in het Star Wars-universum. Deze serie zal op 12 november lanceren. Daarnaast zegt Disney meer exclusieve films en series uit te brengen op het platform, waaronder een nieuwe Marvel-serie in de vorm van Hawkeye.

1 Reactie(s) op: Zo moet je Disney+ opzeggen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 oktober 2019 19:11 Kasander1
  Bijna 10 procent van de Nederlandse huishoudens heeft al een abbo.
  Ben benieuwd hoeveel het er over blijven als er betaald moet worden!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.