Zo stel je tweestapsverificatie in voor je Microsoft-account

Door: Wesley Akkerman | 21 mei 2021 12:23

How To

Als een account ondersteuning voor tweestapsverificatie aanbiedt, dan doe je er goed aan die te activeren. Zo ben je beter beschermd tegen aanvallers of mensen die je account willen binnendringen. In dit artikel leggen we uit hoe je tweestapsverificatie voor je Microsoft-account activeert.

Tweestapsverificatie wordt ook wel eens tweefactorauthenticatie, 2FA of multifactorauthenticatie genoemd. Maar in alle gevallen wordt er hetzelfde mee bedoeld: je account met een extra beveiligingslaag beveiligen, zodat het voor kwaadwillenden heel moeilijk wordt om binnen te komen. Wanneer je de functie activeert, dan moet je namelijk – naast je gebruikersnaam en wachtwoord – nog een extra code invoeren die alleen jij hebt. Die code staat in een verificatie-applicatie, komt binnen via de mail of kun je naar je telefoon laten sturen, bijvoorbeeld.

Tweestapsverificatie via Microsoft Authenticator

Om je Microsoft-account te voorzien van tweestapsverificatie, moet je de Microsoft Authenticator downloaden voor Android of iOS. Na het downloaden en installeren open je de app en druk je op de knop voor het toevoegen van een account. Log nu in met je Microsoftaccount en voltooi de resterende stappen in beeld. Na het voltooien van de stappen ontvang je voortaan een notificatie op je smartphone wanneer je probeer in te loggen met je Microsoftaccount.

Voordat het zover is, moeten we de tweestapsverificatie ook activeren voor je Microsoftaccount. De app downloaden is slechts de helft van het werk. Ga daarvoor naar de accountpagina op de Microsoft-website en druk op de tab Beveiliging, bovenin. Rechts in beeld staat het kopje ‘Verificatie in twee stappen inschakelen’. Druk daarop. Mogelijk zie je hier al een lijst met verificatie-opties. Onderaan staat het kopje Extra beveiliging. Druk nu op de knop Inschakelen. Volg vervolgens de stappen in beeld. Lees goed wat er staat, zodat je weet waar je aan toe bent. Druk een paar keer op Volgende totdat je klaar bent en druk daarna op de knop Voltooien.

Na het instellen moet je iedere keer de Microsoft Authenticator-app erbij pakken om een extra code in te voeren. Jij bent de enige die in het bezit is van deze code, behalve wanneer iemand anders je smartphone fysiek in handen heeft. Reden te meer om niet meer zomaar je telefoon uit handen te geven. 

Microsoft-account beveiligen

Nu je toch actief bent op de Beveiligen-tab van je Microsoft-account, kun je ook even wat andere contactgegevens toevoegen. Zo weet je zeker dat Microsoft je kan bereiken wanneer je bijvoorbeeld je wachtwoord ineens vergeten bent. Ga daarvoor naar Geavanceerde beveiligingsopties en druk op Een methode voor aanmelden of verifiëren kiezen. In het volgende venster kies je een manier waarop Microsoft je kan bereiken: via de mail, een sms of een app, bijvoorbeeld.

Vul in wat je in wil vullen aan benodigde gegevens en controleer ze nog eens goed voordat je de boel afrondt. Na het afronden is het zaak dat je de code invult die naar dat nummer, dat account of die app gestuurd is, zodat Microsoft zeker weet dat die gegevens bij jou horen. 

0 Reactie(s) op: Zo stel je tweestapsverificatie in voor je Microsoft-account

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.