Zo werkt het nieuwe beoordelingssysteem van Netflix

Door: Justin Doornekamp | 18 mei 2022 11:16

How To

Af en toe verschijnen er op Netflix films of series die je werkelijk geweldig vindt, series die je in één zucht helemaal afkijkt. Bij de streamingdienst kun je dan met een duimpje omhoog aangeven dat je de serie leuk vindt, maar bij echte topseries is zo’n waardering natuurlijk een beetje magertjes. Daarom heeft Netflix het beoordelingssysteem aangepast. Je kunt nu twee duimpjes omhoog geven als je een serie echt geweldig vindt.

Enkele weken geleden liet Netflix al doorschemeren dat het beoordelingssysteem op de schop zou gaan. Inmiddels is de nieuwe manier om films en series te beoordelen wereldwijd gelanceerd en heeft Netflix bovendien wat inzicht gegeven in wat het precies betekent als je twee duimpjes omhoog geeft ten opzichte van slechts één. 

Verbetering in aanbevelingen

In een blogpost legt Netflix uit wat het effect van het nieuwe beoordelingssysteem is. Een duimpje omhoog of omlaag is een goede manier om de streamingdienst te laten weten welke films of series je al dan niet leuk vindt. Daarmee kan Netflix een profiel van je maken, dat aansluit op je persoonlijke smaak. Of in andere woorden: je krijgt vergelijkbare films en series te zien die je ook leuk kan vinden.

“Maar we merkten dat gebruikers soms sterkere gevoelens hadden”, aldus Christine Doig-Cardet van Netflix. “Door een extra optie te bieden kunnen gebruikers aangeven als zij een film of serie echt geweldig vinden. En op die manier kunnen we suggesties doen die nog dichter bij de voorkeur van de kijker liggen.”

Twee duimpjes

Waar je normaal suggesties ziet van vergelijkbare films en series, doet Netflix er nog een stapje bovenop als je voor de twee duimpjes omhoog kiest. Ben je bijvoorbeeld fan van Bridgerton, dan krijg je films of series te zien waar dezelfde acteurs in zitten of die zijn gemaakt door hetzelfde productiehuis.

De nieuwe duimpjes zie je direct als je een film of serie opstart, op de plek waar je het originele duimpje vindt. Op je desktop ga je met je muis naar het duim-icoontje en je vindt direct de drie opties (Niet voor mij, Deze vind ik goed en Vind ik geweldig). De beoordelingsopties zijn voor iedere show en film beschikbaar en je kunt de beoordeling net als voorheen op ieder moment aanpassen. 

Met twee duimpjes kun je aangeven dat je een film of serie geweldig vindt.

Meer veranderingen

Netflix zegt dit jaar meerdere veranderingen door te voeren om de streamingdienst persoonlijker te maken. Het doel is om gebruikers meer controle te geven over hun ervaring met Netflix.

Netflix moet ook wel actie ondernemen om gebruikers aan zich te binden. In het eerste kwartaal van dit jaar verloor de streamingdienst 200.000 betalende gebruikers en Netflix verwacht dat er in het lopende kwartaal nog eens 2 miljoen gebruikers hun abonnement opzeggen. 

0 Reactie(s) op: Zo werkt het nieuwe beoordelingssysteem van Netflix

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.