Een maand later: is Disney+ echt de moeite waard?

Door: Laura Kempenaar | 06 januari 2020 17:20

Beeld & Geluid

Met het einde van het jaar achter de rug kijken we naar wat 2019 ons allemaal heeft gebracht. Anderhalve maand geleden ging Disney+ live op veel plekken in de wereld, na een testperiode in Nederland. In die testperiode kwam er nog niets nieuws op Disney+ qua Disney+ Original content, maar dat is nu wel anders. Vandaar dat we nu de analyse maken of Disney+ eigenlijk wel de moeite waard is.

De testperiode van twee maanden startte in september. Het was een experiment alleen voor Nederland en was ook nog eens gratis. Dat maakte het voor Disney+ waarschijnlijk wel moeilijker toen de dienst 7 euro per maand ging kosten vanaf 12 november. Veel mensen hadden al twee maanden gehad om alle content te bekijken die ze wilden en het zou dan alleen voor de Disney+ Originals zijn om de dienst aan te houden. Of voor mensen die oudere films, series en documentaires (vaker) wil kijken uiteraard.

The World According to Jeff Goldblum

Disney klassiekers op Disney+

Wat oudere content betreft biedt Disney+ een grote keuze. Of je nu Disney Klassiekers wilt zien, Pixar-animatiefilms, Marvel-series of de originele Star Wars-films: die staan altijd voor je klaar op Disney+. Hetzelfde geldt voor diverse documentaires van National Geographic en enkele 20th Century Fox-series en films, zoals The Sound of Music en The Simpsons. Het is, helemaal voor Disney-fans, geweldig om altijd al die content beschikbaar te hebben, maar wat brengt deze streamingdienst nu werkelijk voor iets nieuws?

Dat zijn de Disney+ Originals. Op dit moment zijn dat een stuk of 10 verschillende programma’s. De series: The Mandalorian, High School Musical: De Serie (én de special van de serie), van Pup tot Geleidehond, Encore!, Disneys Imagineers, Een dag bij Disney Shorts, Pixar Shorts (nu: Wind), The World According To Jeff Goldblum, Marvel Hero Project, Vorkie Stelt een Vraag, Pixar komt tot Leven en Familiezondagen. Qua films en docu’s zijn er: Togo, Een dag bij Disney: de film, Noelle en Lady & de Vagebond.

Mandalorian

Wat die Disney+-content betreft is het vooral The Mandalorian dat hoge ogen gooit. Deze Star Wars-spin-off over een premiejager die voor een kleine en extreem schattige ‘Baby Yoda’ gaat zorgen is een enorm succes. Ook The World according to Jeff Goldblum wordt gewaardeerd, omdat culticoon Goldblum hierin de meest normale onderwerpen pakt en deze eens van begin tot eind bestudeert. Een derde waar we bij Computer!Totaal fan van zijn, dat is Disneys Imagineers, waarin wordt teruggegaan naar het begin van de Disney-parken en de complete opbouw hiervan wordt gevolgd.

De emotionele hondenfilm Togo is een aanwinst voor het platform, al is het geen bioscoopwaardige film. Noelle is een lekker vreemde kerstfilm en de live action-remake van Lady & de Vagebond een tegenvaller. Kortom, het is leuke content om te hebben, maar een abonnement ervoor nemen is overdreven. Hetzelfde geldt voor het enorm Amerikaanse Encore!, Familiezondagen en alle Pixar-shorts en -programma’s: het zijn best leuke programma’s om te kijken, maar ze zijn vaak kort en komen soms niet eens elke week uit, waardoor je er niet echt naar uit gaat kijken om een nieuwe te zien. Vooral Pixar komt tot Leven is een teleurstelling. Daarvan zijn in een maand tijd nu twee afleveringen uitgekomen, elk slechts een paar minuten per stuk.

Hoewel er veel is op Disney+ om van te houden, kunnen we tot op heden niet zeggen dat die dingen zich ook scharen onder de content die Disney+ bijzonder maakt. The Mandalorian is de moeite waard, maar dat is de enige Original die het echt de moeite waard maakt om Disney+ te nemen. We hopen dat in 2020 het aanbod sneller wordt aangevuld en dat er ook wat meer programma’s worden gemaakt met een hoge productiewaarde, zodat Disney+ zich wat betreft Originals ook op de kaart zet voor mensen die niet dol zijn op Star Wars. Hoewel, er is wel iets dat ook niet-Star wars-fans aanspreekt: ‘Baby Yoda’.

0 Reactie(s) op: Een maand later: is Disney+ echt de moeite waard?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.