Dit zijn de winnaars van de EISA Awards 2020-2021

© PXimport

Dit zijn de winnaars van de EISA Awards 2020-2021

Geplaatst: 14 augustus 2020 - 20:00

Aangepast: 14 december 2022 - 13:09

Redactie Computer!Totaal

Elk jaar wachten fabrikanten van consumentenelektronica met spanning af of ze een EISA Award in de wacht hebben gesleept. De EISA (European Imaging and Sound Association) bestaat uit ruim 50 gerenommeerde vakmedia uit heel Europa, Amerika, Azië en Australië. Productexperts van websites en magazines testen producten, waarvan de best geteste producten kans maken op een felbegeerde EISA Award. Daardoor vormt de EISA een uniek samenwerkingsverband. Namens Nederland zit onder andere Computer!Totaal in de EISA.

De winnaars van de EISA Awards zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, binnen verschillende productgroepen zoals koptelefoons, camera's en smartphones.

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021: OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 Pro heeft een helder 120Hz 6,78inch-scherm met QHD+-resolutie. De behuizing is IP68-geclassificeerd en heeft een soft-touch-afwerking. Aan de binnenkant zit de nieuwste Qualcomm Snapdragon 865-chipset en je kunt kiezen voor 8 GB of 12 GB RAM. Daarmee heb je meer dan genoeg om snel en stabiel Android 10 met daarop OnePlus’ eigen OxygenOS-software te draaien. De 4.510 mAh-batterij kan, dankzij de Warp Charge 30 draadloze-technologie van OnePlus, in slechts 30 minuten tot 50% worden opgeladen. De viervoudige lens-opstelling aan de achterkant van de 8 Pro zorgt voor flexibiliteit en precisie bij het maken van foto’s. Kortom, OnePlus maakt hiermee de smarphone echt ‘smart’!

 

© PXimport

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021: Oppo Find X2 Pro

De Find X2 Pro heeft een sensationeel ontwerp – vooral dankzij de bijzondere afwerking met veganistisch leer – en levert een ongeëvenaarde dagelijkse gebruikerservaring. Het amoled-hdr-scherm van 6,7 inch heeft een resolutie van 1400 x 3168 en een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. De Snapdragon SoC en Adreno 650 grafische processor bieden ongekende snelheid en kracht. Samen met het scherm biedt het een heldere en vloeiende ervaring met Android 10 en de ColorOS 7.1-interface. Het interne geheugen is met 512 GB ruim bemeten en het drievoudige camerasysteem en het snelle opladen met 65 W van de 4260 mAh-batterij zijn slechts enkele van de gebruiksvriendelijke functies. Dit is de beste smartphone van Oppo tot nu toe en onderscheidt zich van de premium-concurrentie.

 

© PXimport

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021: Samsung Galaxy Z Flip

De Samsung Galaxy Z Flip gebruikt een opvouwbaar scherm om een inventieve, indrukwekkende en praktische smartphone te creëren, een verbluffende update van het ‘oldschool’-clamshellconcept. Opengeklapt staat een 6,7inch-dynamic amoled-scherm met een resolutie van 1080 x 2636 pixels centraal – zonder merkbare vouw in het midden. Klap je hem dicht, dan wordt hij half zo groot en beschermt het hoofdscherm tegen schade, terwijl meldingen, inkomende oproepen en verdere informatie worden weergegeven op een secundair 1,1inch-scherm aan de buitenkant. De grote aantrekkingskracht van de Galaxy Z Flip wordt versterkt door de dubbele camera-instelling met brede en ultrabrede lenzen, een forse 3.300 mAh-batterij en een robuuste afwerking. Dit is een baanbrekende smartphone.

 

© PXimport

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021: Sony Xperia 1 II

Sony’s Xperia 1 II is gemaakt voor foto-, film- en muziekliefhebbers. Het fotografie- en videosysteem maakt gebruik van drie lenzen en deelt de technologie met de geavanceerde Alpha-camera’s van Sony. Dat maakt een burst-modus van 20 fps mogelijk, met continue autofocus en automatische oogdetectie. De apps Photography Pro en Cinematography Pro weerspiegelen de bediening en functionaliteit van Sony’s professionele assortiment. Voor mediaconsumptie onderweg heeft de Xperia 1 II een 6,5inch-21:9 CinemaWide 4K hdr-oled-scherm met Dolby Atmos-audio, plus ondersteuning voor het 360 Reality Audio-muziekformaat. Gamers kunnen een dualshock 4-controller koppelen voor console-achtige gameplay. Het mobiele platform 865 5G van Snapdragon drijft dit feest van functionaliteit aan.

 

© PXimport

EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021: Huawei P40 Pro

Huawei bouwt met de P40 Pro voort op het succes van zijn voorgangers en legt de lat opnieuw hoger. Vooral op het gebied van cameratechnologie is vooruitgang geboekt met een Leica quad-lens opstelling. De primaire 50megapixel-camera met autofocus, fasedetectie en optische beeldstabilisatie wordt vergezeld van een 12megapixel-periscooptelelens. Deze maakt 5x optische zoom mogelijk. De ultrabrede ‘Cine-camera’ van 40 megapixel zorgt voor geavanceerde video-opnamen. Voeg de ToF 3D-dieptesensor met AI-beeldverbeteringen daaraan toe en je hebt een smartphone die verbluffende foto’s en nachtopnamen van ongeëvenaarde kwaliteit maakt zonder ongewenste ruis of lensfouten. Het luxe design, de hoogwaardige displaytechnologie en de eenvoudige bediening maken de P40 Pro een echte kampioen in zijn klasse.

 

© PXimport

EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021: Sennheiser Momentum True Wireless 2

De Sennheiser Momentum True Wireless 2 klinkt subliem én is compact, lichtgewicht en zit boordevol essentiële functies. Aangepaste dynamische drivers leveren gebalanceerde prestaties met overtuigende bas en rijke details. Instellingen kun je doen via de Smart Control-app van Sennheiser, terwijl nieuwe actieve ruisonderdrukkingstechnologie ervoor zorgt dat je gefocust blijft op de muziek en niet op de buitenwereld. De speelduur op de batterij is aanzienlijk vergroot tot zeven uur. Het bewaar/oplaad-doosje breidt dit verder uit via zijn eigen oplaadbare batterij. Er worden meerdere opzetstukjes meegeleverd om ervoor te zorgen dat de True Wireless 2s in ieders oor past. Deze oordopjes zijn hét bewijs dat de beste dingen in kleine verpakkingen kunnen komen.

 

© PXimport

EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021: Bowers & Wilkins PX5

Voor zijn PX5-hoofdtelefoon met adaptieve ruisonderdrukking heeft Bowers & Wilkins veel aandacht aan design, gebruiksgemak en prestaties besteedt. De PX5 is stijlvol, met een spectaculaire afwerking die koolstofvezel, aluminium en stof combineert, terwijl de zachte oorkussens en dito hoofdband lange luistersessies mogelijk maken. De geluidskwaliteit van de speciaal ontworpen 35mm-drivers is fantastisch, met een frequentierespons variërend van diepe bas tot delicate hoge tonen. Zowel bedrade als draadloze verbindingen zijn mogelijk, de laatste met ondersteuning voor aptX Adaptive. Op de oorschelpen kun je diverse functies aanroepen, zoals onmiddellijk pauzeren door een oorschelp op te tillen of het aanpassen van de hoogwaardige ruisonderdrukking. Als je onderweg van muziek houdt, zul je de PX5 geweldig vinden.EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021

 

© PXimport

EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021: LG XBOOM Go PL7

De LG XBOOM Go PL7 is in de eerste plaats gebouwd voor geluidskwaliteit en is ontworpen in samenwerking met Meridian Audio. De stereodriver-array en ingebouwde versterking – vergezeld van dubbele passieve radiatoren – zorgen voor een prestatie die buitengewoon helder en transparant is met zang en een superieure bas punch. Deze mobiele luidspreker is stijlvol en compact genoeg om overal mee naartoe te nemen. Dat kan zonder problemen dankzij de batterijduur van 24 uur (met powerbank-functionaliteit) en IPX5-waterbestendige certificering. De XBOOM Go PL7 biedt ook slimme lichteffecten en tot 100 exemplaren kunnen draadloos met elkaar worden verbonden om een echte feeststemming te creëren. Sluit hem aan via bluetooth of 3,5 mm en je bent klaar om te rocken.

 

© PXimport

EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021: Huawei Watch GT 2

Huaweis Watch GT 2 combineert een moderne smartwatch met een stijlvol, uniseks ontwerp. Hij heeft een rond amoled-scherm, fysieke bediening en een leren band. Hij biedt een groot aantal fitnessfuncties – waaronder de mogelijkheid om 15 verschillende sportcategorieën te analyseren en inzicht te geven in maximaal 190 soorten trainingsgegevens – plus een uitstekende batterijduur van twee weken. Bij uitstek geschikt voor een actieve levensstijl dus. Met de TruSleep-functie wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om je slaapkwaliteit te analyseren en de GT 2 bewaakt ook je hartslag en stressniveaus. Bluetooth-oproepen (tot 150 meter van je smartphone), app-melding en muziekopslag aan boord staan ook op de lijst met mogelijkheden. Een moderne klassieker is geboren!

 

© PXimport

EISA HEADPHONES 2020-2021 (combined with Hi-Fi Expert Group) : DALI IO-6

Veel luidsprekerbedrijven zijn ook hoofdtelefoons gaan maken, maar geen enkele heeft dit zo spectaculair gedaan als de Deense fabrikant DALI. De IO-6 is niet alleen een draadloos en gesloten ontwerp, het bevat ook uitstekende actieve ruisonderdrukking in drie verschillende standen. Qua batterijduur biedt de DALI IO-6 het beste in zijn klasse met tot wel 30 uur tussen de oplaadbeurten. Het geluid is superkrachtig, maar toch open. Een niets minder dan sensationeel debuut.

 

© PXimport

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021 (combined with Hi-Fi Expert Group) : FiiO M11 Pro

Deze draagbare muziekspeler biedt de beste functionaliteit in zijn klasse en heeft een hoogwaardige behuizing met een randloos touchscreen. De formaatondersteuning en luisteropties zijn ongeëvenaard. De M11 Pro kan zowel als bluetooth-ontvanger, zender, usb-dac- en -audiospeler (met native DSD-uitgang) worden gebruikt, of kan direct afspelen vanaf de ingebouwde opslag (uitbreidbaar tot 2 TB) of streaming apps. Een Samsung Exynos-hexa-core SoC helpt bij naadloos muziekbeheer en een responsive gebruikerservaring. Twee AK4497EQ dac’s met Velvet Sound-architectuur ondersteunen hi-res audio tot 384 kHz/32 bit, plus MQA-decodering. De drie hoofdtelefoonuitgangen bieden krachtige versterking met lage vervorming. En die uiterst belangrijke geluidskwaliteit? In één woord: uitzonderlijk.

 

© PXimport

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021 (combined with Hi-Fi Expert Group): AudioQuest DragonFly Cobalt

De nieuwste toevoeging aan het DragonFly-assortiment van AudioQuest is de beste tot nu toe. De DragonFly Cobalt converteert niet alleen een enorm scala aan audioformaten, hij beschikt ook over een hoofdtelefoonversterker van hoge kwaliteit en kan geweldig geluid leveren aan een hifisysteem – en dat alles in een formaat dat niet groter is dan een usb-stick. Het is een ideale draagbare audiobegeleider: stop hem gewoon in een usb-poort van je computer, laptop of ‘smart device’ die hem zowel van stroom als van de af te spelen muziekbestanden voorziet. Sluit vervolgens je favoriete koptelefoon aan en je hebt alles wat je nodig hebt voor geweldige muziek, waar je ook bent.

 

© PXimport

Een volledig overzicht van alle uitgereikte EISA Awards vind je op Eisa.eu, en hieronder:

HI-FI EXPERT GROUP

  • EISA LOUDSPEAKER 2020-2021

System Audio Legend 5 Silverback

  • EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021

Monitor Audio Bronze 100

  • EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021

Focal Chora 826

  • EISA AMPLIFIER 2020-2021

Arcam SA30

  • EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021

NAD Masters M33

  • EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021

Musical Fidelity M8xi

  • EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021

Michi P5/S5

  • EISA TURNTABLE 2020-2021

Thorens TD 1601

  • EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021

Pro-Ject T1

  • EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021

Volumio Primo

  • EISA BEST VALUE DAC 2020-2021

iFi Audio ZEN DAC

  • EISA PHONO PREAMP 2020-2021

Primare R15

  • EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021

Pro-Ject VC-E

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

  • EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021

Arendal Sound 1961 Series

  • EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021

Triangle Borea Series

  • EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

  • EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021

Bang & Olufsen Beosound Stage

  • EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021

Denon AVC-X4700H

  • EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021

SVS SB-2000 Pro

  • EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021

Trinnov Altitude Platform

  • EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021

JVC EXOFIELD XP-EXT1

  • EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021

Emotiva XPA Gen3

  • EISA SOUNDBAR 2020-2021

LG SN8YG

LG DSN8YG (Germany, Austria, Switzerland and the Netherlands)

LG SN8

LG SN8Y

  • EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021

TCL TS9030 RAY·DANZ

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

  • EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021

Zappiti Pro 4K HDR

HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP

  • EISA 8K TV 2020-2021

LG 75NANO99

LG 75NANO999NA

LG 75NANO996NA

LG 75NANO99UNA

  • EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-2021

LG OLED65GX

LG OLED65GX6LA

LG OLED65GX9LA

LG OLED65GXPUA

  • EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021

Samsung QE75Q950TS

  • EISA BEST BUY TV 2020-2021

TCL 65C815

TCL 65C815K (UK)

  • EISA HOME THEATRE TV 2020-2021

Philips 65OLED935

  • EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021

Philips 55OLED805

  • EISA PROJECTOR 2020-2021

Optoma UHZ65UST

Optoma P1 (Australia)

Optoma CinemaX P1 (North America)

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP

  • EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021

Zappiti Pro 4K HDR

PHOTOGRAPHY EXPERT GROUP

  • EISA CAMERA OF THE YEAR 2020-2021

Fujifilm X-T4

  • EISA BEST BUY CAMERA 2020-2021

Nikon Z 50

  • EISA APS-C CAMERA 2020-2021

Canon EOS 90D

  • EISA FULL-FRAME CAMERA 2020-2021

Nikon D780

  • EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2020-2021

Sony Alpha 7R IV

  • EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021

Canon EOS-1D X Mark III

  • EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2020-2021

Panasonic Lumix DC-S1H

  • EISA COMPACT CAMERA 2020-2021

Fujifilm X100 V

  • EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021

Sony ZV-1

  • EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021

Canon EOS R5

  • EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021

Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

  • EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2020-2021

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art

  • EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

  • EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021

Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD

  • EISA TRAVEL ZOOM LENS 2020-2021

Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

  • EISA SUPER TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021

Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

  • EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021

Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR

  • EISA WIDEANGLE LENS 2020-2021

Sony FE 20mm F1.8 G

  • EISA PORTRAIT LENS 2020-2021

Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S

  • EISA LENS INNOVATION 2020-2021

Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM

  • EISA CAMERA DRONE 2020-2021

DJI Mavic AIR 2

  • EISA PHOTO SOFTWARE 2020-2021

Nik Collection 3 By DxO

  • EISA MONITOR 2020-2021

EIZO ColorEdge CS2740

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

  • EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021

Kenwood DMX9720XDS

  • EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021

Helix DSP ULTRA

  • EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021

Ground Zero GZDSP 4-8XII

  • EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021

MOSCONI GLADEN ATOMO 2

  • EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021

Eton Stealth 7.1 DSP

  • EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021

ESB 8.6K3U LE

  • EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021

Hifonics ZRX6D2

  • EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021

Audison bit One HD Virtuoso

  • EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021

Kenwood DRV-A501W

  • EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021

Zenec Z-E3766

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten